Για ένα νέο αριστερό ΠΑΣΟΚ

 

Αφιερωμένο στον Κώστα Λαλιώτη]

Το ποίημα που δε γράφεται στην ώρα του

θυμίζει λεηλατημένο τοπίο

Μην αναβάλεις την κατάθεσή του στο χαρτί

αργά ή γρήγορα θα σε πυροβολήσει

Γιάννης Κορίδης, Στην ώρα του…

Οι κεντροδεξιές εκδοχές/παραλλαγές της Κεντροαριστερής ΔΗ.ΣΥ είναι πολλές. Αναζητείται μια αριστερή εκδοχή που θα συσπειρώσει τους φορείς της αριστερής συνείδησης του ΠΑΣΟΚ [στο οποίο θα επανενταχθούν οι κεντροαριστερές δυνάμεις των συνεργαζομένων] και θα προετοιμάσει τη σύμπραξη με την ευρύτερη Αριστερά, όπως εκφράζεται πολιτικά στη χώρα μας και ειδικότερα με τον συνεχώς εξελισσόμενο ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε το μιντιακό προφίλ [πραγματικό ή κατασκευασμένο] των (αλά Μακρόν;) πρωταγωνιστών, δευτεραγωνιστών και υποκρυπτόμενων υποβολέων, ούτε τα καλά ή κακά λόγια/άρθρα της αμήχανης ή αγιοποιούσας δημοσιογραφίας αρκούν για να συνεγείρουν έναν κόσμο ΠΑΣΟΚ διαψευσμένο, προδομένο, καθισμένο στο εδώλιο του κατηγορούμενου για τη συνολική καταστροφή της χώρας.

Χρειάζεται ένας κοινωνικός αριστερός πολιτικός [όχι αναγκαστικά μέλος αριστερού κόμματος], με καθαρή σκέψη και καθαρά χέρια, για να στρίψει το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς προς τ’αριστερά. Με γνώση, σύνεση, αίσθηση συγκυρίας αλλά και ιστορικότητας, όραμα  που συμμερίζεται και στηρίζει όλος ο προοδευτικός λαός [κι όχι κάποιοι διανοούμενοι του Κολωνακίου].

Με το νέο ΠΑΣΟΚ

Για τη νέα ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην Ελλάδα.

ΥΓ. Πιστεύει κανείς ότι πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ μπορεί να εκλεγεί μη-ΠΑΣΟΚ ή αντι-ΠΑΣΟΚ υποψήφιος;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ THE TOC