Γιώργος Σωτηρέλης: “Η δικαιοσύνη είναι συνεργός της κυβέρνησης στην προσπάθεια να συσκοτίσει το σκάνδαλο»

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών, τη δικαιοσύνη και τη κατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μίλησε ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Γιώργος Σωτηρέλης.

«Ζούμε σε μία μελαγχολική δημοκρατία, ζούμε μία βαθμιαία ορμπανοποίηση», κατήγγειλε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη.

«Θα είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι σε λίγο στην Ευρώπη», προειδοποίησε ο Γιώργος Σωτηρέλης αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, και καταγγέλλοντας ότι από τότε που αποκαλύφθηκε υπόθεση, η πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν κάλεσε ποτέ όσους καθηγητές συνταγματικού δικαίου διαφωνούσαν.

«Υπολειτουργούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης», συνέχισε ο Γιώργος Σωτηρέλης, ο οποίος κατήγγειλε ότι «αχρηστεύτηκαν δύο ανεξάρτητες αρχές», κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «χυδαία συναλλαγή που αφορούσε τα πρόστιμα του κυρίου Βελόπουλου».

«Με θλίβει ότι η δικαιοσύνη είναι συνεργός της κυβέρνησης στην προσπάθεια να συσκοτίσει το σκάνδαλο», επισήμανε ο Γιώργος Σωτηρέλης, για να προσθέσει ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος δρομολόγησε διώξεις κατά των δύο μελών της ΑΔΑΕ. «Στην Ελλάδα δεν έχει ασκηθεί δίωξη για πρόσωπα που στην Ευρώπη θα είχε ασκηθεί εδώ και μήνες», συνέχισε ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου, για να προσθέσει με νόημα: «Περιμένω και μια νύξη και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά στα θεσμικά αντίβαρα και την ίδια την λειτουργία της δικαιοσύνης».

ΑΠΟ ΤΟ TVXS