Γρ. Δημητριάδης: «Δεν γνωρίζαμε τίποτα, ρωτήστε τον Κοντολέοντα»

 Ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και ανιψιός του πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στις παρακολουθήσεις λέγοντας πως «δεν γνώριζε, ούτε ο ίδιος ούτε ο πρωθυπουργός για τις επισυνδέσεις» και έδειξε διά της ατόπου απαγωγής ως αποκλειστικό υπεύθυνο τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα

Ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη, επικαλέστηκε το απόρρητο και αρνήθηκε να απαντήσει.

Όσον αφορά τις παρακολουθήσεις των προσώπων που περιλαμβάνονται στις λίστες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει ενώ την ίδια «γραμμή» τήρησε τόσο για το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator όσο και για τους επιχειρηματίες και τις εταιρείες που εμπλέκονται (βλέπε: Krikel, Intellexa) αλλά και για την ΚΕΤΥΑΚ.

Ο Γρ. Δημητριάδης, παραδέχθηκε τη γνωριμία μόνο με τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε κανέναν που να εργαζόταν στο ΚΕΤΥΑΚ που ο ίδιος είχε την ευθύνη έγκρισης του κανονισμού λειτουργίας του.

Ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε τα εξής από το περιστύλιο της Βουλής:

«Η ΝΔ που επικαλείται τάχα σκευωρία και τοξικό κλίμα από την αντιπολίτευση και σήμερα ακολούθησε ακριβώς την αντίθετη τακτική με τις διαρροές αυτές, επιλέγοντας να συντηρήσει κλίμα “ομερτά” και να μην πέσει φως στο σκάνδαλο και τις ευθύνες του πρωθυπουργού. Η ίδια η συσχέτιση των ιδιωτών που κλήθηκαν με την ΕΥΠ, αποτελεί την καλύτερη ομολογία ότι ΕΥΠ και Predator βρίσκονταν σε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων. Οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν κάλυψαν τα πραγματικά ερωτηματικά και τις αποκαλύψεις. Θα επιμείνουμε να έρθουν οι τρεις στην Επιτροπή. Να μην γελοιοποιηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία, με τους μάρτυρες να απαντούν απαντήσουν μέσω πρεσβειών».

O Χάρης Καστανίδης, ο οποίος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δήλωσε:

«Διαφάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει σε απόλυτο σκοτάδι άνομες ενέργειες όπως η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών. Άνομες ενέργειες που είτε οφείλονται σε κρατικές υπηρεσίες είτε σε ιδιώτες. Σήμερα έφτασε στο απόγειο της δόξας της. Αρνήθηκε τη δημοσιότητα της συνεδρίασης. Αρνήθηκε τη βίαιη προσαγωγή ιδιωτών οι οποίοι δεν εξετέλεσαν το καθήκον τους να προσέλθουν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Και αυτό το έκανε με έναν τρόπο ο οποίος ήταν απόλυτα εξευτελιστικός για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την ίδια την Βουλή. Και με έναν κανιβαλισμό της νομικής επιστήμης που δεν αντέχει στην στοιχειώδη πρακτική. Όλα λοιπόν, στο σκοτάδι και όχι στο φως για την κυβέρνηση».