Δίκη για το σκάνδαλο των υποβρυχίων: Ένοχοι οι 20 από τους 27 κατηγορούμενους

Την ενοχή 20 κατηγορουμένων στο σκάνδαλο με τις μίζες των υποβρυχίων και την αθώωση άλλων εφτά αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η δικογραφία αφορά στη σύμβαση για τα υποβρύχια που είχε υπογραφεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, για την οποία ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει καταδικαστεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μεταξύ των προσώπων που κρίθηκαν ένοχοι και για τους οποίος αναμένεται η κρίση του δικαστηρίου επί των ποινών είναι, επιχειρηματίες και στρατιωτικοί, που φέρονται εμπλεκόμενοι στη διαδρομή της μίζας που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δόθηκε για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και στελέχη Ελβετικης Τράπεζας, μέσω της οποίας διοχετεύονταν οι μίζες.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, που κρίθηκαν ένοχοι είναι ο Ελβετός τραπεζίτης Όσβαλντ, που πρόσφατα έσπασε το “βραχιολάκι” που έφερε σε αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης και εξαφανίστηκε, καθώς και ο Αντώνης Κάντας πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Και η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει καταδίκη για τους φερόμενους ως «πρωταγωνιστές» του σκανδάλου, όπως για τον εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντό και τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο.