Δείξε μου τον φίλο σου ……

Του Ιωάννη Δαμίγου

Κουμπάροι και ξαδέλφια, γιοί και πατέρες, διαγραφές και παραιτήσεις, σκάνδαλα σε εβδομαδιαίες πρεμιέρες σειρών διαπλοκής και απάτης, …. που έβλεπε και κένταγε η κόρη το μαντήλι. Δείξε μου τον βουλευτή σου να σου πω ποιος είσαι!

Οσονούπω θα ψάχνουμε με το φανάρι κάποιον “καθαρό” σε αυτό το κόμμα. Και αυτοί οι λίγοι, που προσπαθούν να πείσουν κατά καιρούς πως είναι και παραμένουν “έντιμοι”, με αυτά τα ψηφίσματα, τροπολογίες και επιτροπές που βουλεύονται, ανασκαλεύουν τα πίτουρα, συγκαλύπτοντας ανερυθρίαστα κερδοσκόπους συναδέλφους επιδιδόμενους σε παράνομο πλουτισμό.

Ο κυβερνητικός πυρετός, για ευθέως παράνομες και θρασύτατες ενέργειες για γρήγορα και μεγάλα κέρδη, κτυπά σαραντάρια. Οι περισσότεροι βουλευτές και στελέχη, εμπλέκονται με τον ένα ή άλλο τρόπο, σε παράτυπες  έως παράνομες εμπορικές δραστηριότητες, γνωστές σε όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Πολλοί από αυτούς έχουν ένσημα σε προηγούμενες απάτες, ως κριτήριο εισόδου στον κομματικό μηχανισμό. Ενόψει αναμονής διασπάθισης δημοσίου χρήματος, με την μορφή ταμείου ανάκαμψης, ο πρωταθλητισμός θέσεων κατάταξης κορυφώνεται με ντέρμπυ αναμετρήσεων.

Η κυβερνητική διαφθορά, έχει επικρατήσει ως ιός πανδημίας. Έχοντας μολυνθεί όλοι, σε τέτοιο βαθμό που αδυνατούν να καλύψουν και να καλυφθούν πλέον από την εκδηλωμένη ασθένεια της αδίστακτης αρπαγής. Κάποιοι ντρέπονται, κάποιοι κρύβονται και άλλοι αποχωρούν τάχα, αλλά όλοι μαζί στηρίζουν μέχρις εσχάτων το μεγάλο φαγοπότι, πιστοί τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι. Μάταια αναζητείται ο ένας, η εξαίρεση όπως απαιτεί ο κανόνας, γιατί απλά δεν υπάρχει, Αξιοθαύμαστη η φανατική εμμονή σύμπραξης και στήριξης όλων σε έκνομες πράξεις.

Η δημοκρατία φθίνει, τα αγαθά ακριβαίνουν, άνισος ο αγώνας επιβίωσης.Δείξε μου τον υπουργό σου, να σου πω ποια οικονομία έχεις, δείξε μου τον πρωθυπουργό σου, να σου πω ποια δημοκρατία σου πρέπει, δείξε μου τις κουμπαριές, να σου πω τις αναθέσεις, δείξε μου τους οικονομικούς παράγοντες, να σου πω για την διαπλοκή. Δείξε μου αν παρακολουθείς τηλεόραση, να σου πω το μέλλον των παιδιών σου. Δείξε μου το Α.Τ σου να πω τον μαστροπό του, δείξε μου τα σχολεία σου και την παιδεία τους, να σου πω τα ανείπωτα.