Δημήτρης Καιρίδης: Παραλήρημα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Κάποιοι θα πουν: κοίτα ποιους ενσωματώνει πλέον η ΝΔ των Καραμανλήδων. Αυτό ας το βρουν οι Καραμανλικοί. Το θέμα είναι ποιους ενσωματώνει η Βουλή..

Στην πολιτική έφτασε με ένα ασυνήθιστο σλάλομ: Ιδρυμα Κόκκαλη- Ιδρυμα Καραμανλή – αυλή του Κυριάκου.

Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν …«νούμερο». Άλλοι όμως τον παίρνουν στα σοβαρά: ο Μητσοτάκης που τον έβαλε στα ψηφοδέλτιά του και 29.097 πολίτες τον σταυροδότησαν στη Β1 Αθήνας. Πανεπιστημιακός γαρ.

Ωστόσο ιστορικό δεν τον λες- ώστε να του αναγνωρίσεις το δικαίωμα στην διαφοροποιημένη επιστημονική άποψη για την Ιστορία.

Από λέκτορας, επί της βαλκανικής πολιτικής, στο Χάρβαρντ , καθηγητής Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και εν συνεχεία στο Πάντειο.

Με αυτή την επιστημοσύνη ,αποφαίνεται από καθέδρας για την ελληνική Ιστορία και εκστομίζει απίστευτες ανακρίβειες.

«Είναι μύθος ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών».

Ειδικά για του Πόντιους, θεωρεί ότι η γενοκτονία τους αποτελεί πρόσφατο κατασκεύασμα «του πολιτικού συστήματος και της Βουλής».

«Όπως οι Έλληνες είναι τεχνητό έθνος… Είμαστε παιδιά των Οθωμανών! …»

«Η Ελλάδα έφερε τον εθνικισμό στα Βαλκάνια ….Μύθος εθνικιστικός το σύνθημα: η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες»… Παραλήρημα.

Ακόμη και όταν του κρέμασαν κουδούνια, επέμενε: «Είμαι σοβαρός άνθρωπος, καθηγητής διεθνών σχέσεων, δεν λέω ανοησίες». Είναι ;

Ο Δημήτρης Καιρίδης έχει τον τρόπο του να προκαλεί το ενδιαφέρον, απλώς προκαλώντας.

Είτε με απρέπεια, όπως όταν στην τηλεόραση είπε στον Τζανακόπουλο «να πάρει ηρεμιστικά». Είτε εκσφενδονίζοντας ακρότητες για σοβαρά θέματα-με μπλαζέ ύφος.

Ακόμη και όσοι τον έχουν για εριστικό, αμετροεπή σε βαθμό αναίδειας και φορέα παράξενων θεωριών, έμειναν άναυδοι όταν τον άκουσαν – από τον Σκάι – να αναφέρεται στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Σήκωσε την πιο ακροδεξιά σημαία που έχει σηκώσει ποτέ πολιτικός της ΝΔ:

«Εδώ δεν μιλάμε για μια σφαγή σε ένα μακρινό μέρος κάπου στα βάθη της Αφρικής με αλλόθρησκους… αλλά για χριστιανούς, λευκούς, ευρωπαίους που είναι από μας, προέρχονται από εμάς».

Ποιος Μηταράκης και «πραγματικοί πρόσφυγες». Ποιος Άδωνις ποιος Κυρανάκης, ποιος Μπογδάνος και Βορίδης;

Στον ημίκοσμο του Καιρίδη, για να δικαιούσαι την προσοχή της «πολιτισμένης» Ευρώπης και των σημερινών Ελλήνων– της δικής του κουλτούρας τουλάχιστον- πρέπει να είσαι χριστιανός ορθόδοξος, λευκός και να μην προέρχεσαι από την Αφρική.

Στην προέκτασή της αυτή η θεώρηση του ανθρώπινου είδους από «πνευματικό άνθρωπο», θα μπορούσε να έχει κι άλλα: να μην είσαι κομμουνιστής, άθεος, ομοφυλόφιλος, κοντός, άτομο με ειδικές ανάγκες , γυναίκα …

Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Αυτός ο τύπος είναι καλοσπουδαγμένος , επιστήμονας, διδάσκει στο πανεπιστήμιο και νομοθετεί.

Κάποιοι θα πουν: κοίτα ποιους ενσωματώνει πλέον η ΝΔ των Καραμανλήδων. Αυτό ας το βρουν οι Καραμανλικοί. Το θέμα είναι ποιους ενσωματώνει η Βουλή.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR