Δημ. Ευθύνη: Προκλητικός ο Ράμα, εκτός Ευρώπης η Αλβανία

Η Δημοκρατική Ευθύνη καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προκλητικές και αμετροεπείς δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έ. Ράμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε βάρος της ελληνικής μειονότητας. Είναι ασυνήθιστες για Πρωθυπουργό χώρας που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της κοινωνίας της Ευρώπης.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός συνεργεί για άλλη μια φορά στην καταπίεση της ελληνικής μειονότητας στα πλαίσια ενός αλβανικού “μετα-αναγεννησιακού” και εν πολλοίς πρωτόγονου εθνικισμού. Με αυτόν τον χαρακτήρα και αυτή την ποιότητα δημοκρατίας που οικοδομεί ο κ. Ράμα στη χώρα του είναι δύσκολο η Αλβανία να γίνει ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Δημοκρατική Ευθύνη θέλει να απευθυνθεί σε εκείνους από τους συμπολίτες μας στην Ελλάδα που συγχέουν δύο διαφορετικά ζητήματα: άλλο θέμα είναι το βορειοηπειρωτικό ζήτημα και άλλο το μειονοτικό, δηλαδή η απόλυτη προστασία της εναπομείνασας ελληνικής μειονότητας. Ας μην τα συγχέουν. Η ευθύνη της Ελλάδος για την ελληνική μειονότητα είναι αναπαλλοτρίωτη και χωρίς εκπτώσεις, το δε βορειοηπειρωτικό ζήτημα δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται ως θέμα εθνικών μας διεκδικήσεων, αφού αυτό είναι ανεδαφικό και έπαψε να αποτελεί ζήτημα εθνικών διεκδικήσεων από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Εν ονόματι των προβλημάτων των δυστυχούντων Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου πολλοί στην Ελλάδα εγείρουν ανεδαφικούς ψευτοπατριωτισμούς, αφήνοντας, δυστυχώς όχι μόνο η σημερινή αλλά και πολλές άλλες κυβερνήσεις κατά το παρελθόν, απροστάτευτη την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.