Δικαστικό Συμβούλιο για Λοβέρδο: Καμία παραγραφή, να συνεχιστεί η ανάκριση

Tην εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ιωακείμ Κασωτάκη, σχετικά με την μη παραγραφή των αδικημάτων που βαραίνουν τον πρώην υπουργό για την υπόθεση Novartis, Ανδρέα Λοβέρδο, υιοθετεί μετά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και το Δικαστικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε διατάζει να συνεχιστεί η ανάκριση. Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, η ανακρίτρια Γλυκερία Λουίζα Ιωαννίδου ήταν αυτή η οποία κλήθηκε να χειριστεί την δικογραφία με την ποινική δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο, από την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για το αδίκηµα της δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση πολιτικού προσώπου.

Υπενθυμίζεται πως η ανακρίτρια Λ. Ιωαννίδου, μετά από δύο χρόνια «απεφάνθη» ότι τα αδικήματα για τα οποία βαρύνεται ο κ. Λοβέρδος έχουν παραγραφεί λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών και εξέφρασε τη «διαφωνία» της για την ασκηθείσα ποινική δίωξη.

Ωστόσο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωακείμ Κασωτάκης στην πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο υπογράμμιζε ότι «παραδεκτώς» ασκήθηκε η ποινική δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο και ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που βαραίνουν τον πρώην υπουργό, καθώς δεν ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών μια και για αυτό είχε αποφανθεί η ελληνική Βουλή και είχε παραπέμψει την υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη.

ΑΠΟ ΤΟ TVXS