Δουλειές με τον διάβολο, κουμπαριές με τα διαβόλια

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Η μοναξιά του καταραμένου, είναι η τελική ανταμοιβή! Ο καχύποπτος και πονηρός μισάνθρωπος, που όχι μόνο δεν εμπιστεύεται κανέναν γύρω του, αλλά παρακολουθεί τους πάντες, κοντά του, δίπλα του ακόμα και την οικογένειά του! Πρωτόγνωρες σε μέγεθος και ποιότητα οι τακτικές αυτού του σκοτεινού τύπου, χωρίς ιστορικό πολιτικού να πλησιάζει στα έργα του , στην σκέψη του και ακόμα περισσότερο στις πράξεις του.

Φαινόμενο μαυροψυχιάς, σαν να βγαίνει από σελίδες των πιο αποκρουστικών σαδιστικών σημειώσεων, συμβολαίου συνεργασίας με τον διάβολο. Κανένας έμπιστος να μοιραστεί τα καταχθόνια σχέδιά του, όλοι ελεγχόμενοι για συγκεκριμένη εργασία, αυστηρά οριοθετημένη και αναλώσιμοι εμπρός στον στόχο και σκοπό, της αρρωστημένης αυτής προσωπικότητας. Γιατί δεν πρόκειται για εξουσιομανία και αυταρχικότητα, πρόκειται περί αρρωστημένης διαστροφής.

Δεν έφταναν οι δουλειές με τον διάβολο, μα έκανε και κουμπαριές με τα διαβόλια διαλογής. Ο ένας “άκουγε” τους άλλους και όλοι μαζί κουμπάρια! Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, Στοά Κουμπάρων είναι! Όλοι διαβολικά συνδεδεμένοι με κουμπαριές και όλοι παρακολουθούμενοι από τον Μέγα Κουμπάρο, που δεν είδε, δεν έμαθε και δεν ήξερε τίποτα. Διαβολικά αθώος, μη σου πω και θύμα! Ορκίζονται σε αυτό όλοι οι ακόλουθοι ιερείς της Στοάς των Κουμπάρων. Κατά καιρούς, εμφανίζονται ένας γιατρός και ένας δικηγόρος να ψέλνουν, τάχα και δήθεν, το απεταξάμην τον σατανά, αλλά ποτέ τον συνέταιρό του. Ας πρόσεχαν οι ελάχιστοι και γελοίοι, δεν πείθουν.

Δουλειές με τον διάβολο και κουμπαριές με τα διαβόλια, δεν είχαν ποτέ διάρκεια, αλλά και ποτέ κέρδη. Σημαδεμένους αφήνει και σιχάματα πίσω του. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα και διαβολοκουμπαριές. Α να χαθείτε επιτέλους σκοταδόψυχοι, όλοι σας! Παραχαράκτες της ζωής!