Δώσαμε, δώσαμε!

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Σαν στους εράνους και στις δημοσκοπήσεις, η απάντηση που πρέπει ακούγεται είναι: δώσαμε, δώσαμε. Επιμένει και ζητά μια νέα τετραετία ο “πετυχημένος”, γιατί έχει κι άλλα ξαδέλφια μετά τον Δημητριάδη, έχει κι άλλους Πάτσηδες έχει κι άλλους “πτυχιούχους” μυλωνάδες, έχει αρκετούς παιδοβιαστές Λιγνάδηδες, έχει κι άλλες Μενδωμπετονιέρες. 

Δώσαμε, δώσαμε αίμα νέων, αβοήθητους νεκρούς χωρίς μελέτη, παιδιά στην ξενιτειά, σπίτια σε services και funds , αυξημένες δόσεις στις τράπεζες, “ενέργεια” στην ενέργεια, ολόκληρη Πανεπιστημίου για μπόλιασμα, Δώσαμε, δώσαμε αμπέλια, χωράφια, ελιές, δώσαμε σε βενζινάδικα, σε supermarket, σε αεροπλάνα και παπόρια, ακόμα και στο σουβλάκι δώσαμε το παραπάνω. Δώσαμε, δώσαμε για οπλισμό στους Αμερικάνους, στους Γάλλους, στους Ιταλούς ακόμα και στους Ουκρανούς.

Δώσαμε, δώσαμε και ξαναδώσαμε σε κανάλια, σε sites, σε απευθείας αναθέσεις, σε eurovision πρόσφατα και το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στον απερχόμενο για να μην κουράζεται στις προεκλογικές μετακινήσεις του. Δώσαμε, δώσαμε την δικαιοσύνη, τον Άρειο Πάγο, το ΣΤΕ, τον Κανελλόπουλο στον Κασιδιάρη, δώσαμε στους φόρους στους τόκους, τις συντάξεις για τζογάρισμα, δώσαμε στους εργοδότες  και στα golden boys.Άλλο δεν έχει να σε δώσει, που λέει ο ποιητής.

Το να ζητά άλλη μια τετραετία, ξεφεύγει από το δράμα και πάει στην κωμωδία, στην σάτιρα. Τι άλλο θα ζητήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τι άλλο θα σκεφθεί να ζητήσει; Αυτός σαν σοβαρή ακροδεξιά από την μια και από την άλλη η φασίζουσα ακροδεξιά,είναι ένας εφιαλτικός συνδυασμός που έχει αρκετές πιθανότητες υλοποίησης, ε; Συζητούν ή θα συζητήσουν αν, για “προοδευτική” συνεργασία οι μεν, άκρα του τάφου σιωπή οι δε από την άλλη μεριά, την αποφασισμένη να διασωθεί καταρχήν και μετά να κυβερνήσει, να συγκυβερνήσει δηλαδή.

Θα συγκυβερνήσει και με τον διάβολο αυτός για να συνεχίσει ασύδοτα αλλά χωρίς κατηγορίες και συνέπειες. Το δεκανίκι επιβίωσης θα το βρεί, χωρίς αναστολές, το έχει αποδείξει καθώς διαθέτει και τις γέφυρες. Ας υπάρχει αυτή σκέψη, γιατί περίεργα δεν υπάρχει αναφορά στο ποσοστό της φασίζουσας ακροδεξιάς, που θεριεύει στην Ευρώπη.

Οπότε η μόνη απάντηση από όλους τους δημοκράτες πολίτες είναι: Δώσαμε, δώσαμε. Ώστε να ανακοπεί η όποια δυνατότητα σχηματισμού φρίκης, στον ικανό για όλα και το σινάφι του. Η οικονομική και πολιτική συγκυρία γύρω μας και παντού, ευνοεί τέτοια γεννήματα. Αυτός ειδικά θα το επιδιώξει με πολλές δυνατότητες εφαρμογής. Το μόνο που μας απομένει λοιπόν είναι το: Δώσαμε, δώσαμε!