Εκπαιδεύοντας τα φίδια

Του Ιωάννη Δαμίγου

Εμφανίστηκαν πάλι τα φίδια του χειμώνα, με δηλητήριο ρατσισμού στα δόντια τους και δαγκώνουν όποιον και ό, τι διαφωνεί μαζί τους. Την δολοφονική επίθεση κεφαλών κυνηγών, με προτίμηση θυμάτων εφηβείας, επικροτεί η κυβέρνηση των απίστευτων, που διάλεξε προκλητικά και θρασύτατα την ημέρα της αναγγελίας δωροδοκίας των αστυνομικών και των λιμενικών!

Μια και τα δυο αυτά  σώματα, έπραξαν και πράττουν το κυβερνητικό καθήκον τους, με περίσσια πίστη και αφοσίωση από όλα τα άλλα. Ανταμείβονται έτσι για τις πατριωτικές τους υπηρεσίες, τόσο στην άγρια καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων και πυροβολώντας στο ψαχνό και στο μυαλό πιτσιρικάδων οι μεν, όσο και στην απώθηση των σαμπρελών που χρησιμοποιούν απελπισμένοι πρόσφυγες με εγκύους και μωρά ή καταδικάζοντας στον εκούσιο πνιγμό των. 

Με τα μέσα ΜΜΕ να συνεχίζουν αναφορές για τραυματισμό μετά από εμβολισμό αστυνομικών μοτοσυκλετών δήθεν, ακόμα και για ανταλλαγή πυροβολισμών τάχα. Αποδίδοντας βάρος, όχι στο νέον της ηλικίας, αλλά στο γνώρισμα Ρομά. Άγραφος αλλά αυστηρός νόμος, πως αν φέρουν αυτό το γνώρισμα, ε τότε δικαιούνται μια σφαίρα στο κεφάλι! Με ευθεία βολή των πιστολέρο, όχι στα λάστιχα του αγροτικού οχήματος, αλλά στο μυαλό και από κοντινή απόσταση.

Διέφυγε με χρέος είκοσι ολόκληρων ευρώ, αντίτιμο της βενζίνας που έβαλε. Ανεπίσημη ποινή: Θάνατος! Εκτέλεση από εκπαιδευμένα ακροδεξιά φίδια, αμειβόμενα με έξτρα μπόνους εξακοσίων ολόκληρων ευρώ! Γιατί ποιος άλλος θα εκτελούσε ένα δεκαεξάχρονο; Μια ημέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του πιτσιρικά Γρηγορόπουλου, από τον ασυγκράτητο και αμετανόητο σερίφη Κορκονέα. 

Η αταξία κυριαρχεί και σκορπά τον θάνατο, πειραματιζόμενοι με ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ, σε σχολείο των Σερρών και λόγω ασυνεννοησίας με εργολάβο, όπως ισχυρίζεται ο διευθυντής του σχολείου, εξερράγη ο λέβητας, σκοτώνοντας έναν εντεκάχρονο μαθητή!

Ληστής σκοτώνει γριούλα παίρνοντας την τσάντα της που μέσα είχε μόνο τα κλειδιά της. Οδηγοί εγκαταλείπουν τα θύματά τους φεύγοντας και κάποιος κλέβει μια κοπέλα που ψυχορραγεί.

Οι βιασμοί και οι γυναικοκτονίες πολλαπλασιάζονται. Η ατιμωρησία θριαμβεύει, επιλεγμένα.Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι για τα χειρότερα, στις προσταγές των καναλιών, με καθημερινή διδασκαλία εκπαίδευσης του μίσους και του ρατσισμού, που στρέφει το ένα φίδι εναντίον του άλλου.

Μας έχουν ζώσει από παντού φίδια, εκπαιδευμένα και ανεκπαίδευτα, αλλά φίδια.