Ελληνικός αθλητισμός: Η ντόπα, της ντόπας, ω ντόπα!

Του Γ. Μαρκάκη

ΜΑΡΚΑΚΗΣΟι Έλληνες αθλητές μετά την ‘εποποιία’ του 2004 διεκδικούν πια τα πρωτεία όχι στα κανονικά βάθρα των βραβευθέντων αθλητών μέσα στον στίβο αλλά στην παγκόσμια κορυφή των πρωταθλητών των άστοχων άκαιρων και ψευδών διαψεύσεων ακόμα και αναδρομικά.

Η πίεση ήταν αφόρητη που αισθανθήκαμε έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας  στις αρχές του Ολυμπιακού Αυγούστου του 2004 με τα Ηράκλεια δαπανηρά ανούσια και ματαιόδοξα -αφού θα μπορούσαν να είχαν γίνει προκάτ όπως όλοι πλέον κάνουν έκτοτε-  Ολυμπιακά ακίνητα έργα  ώστε να μην γίνουμε ρεζίλι διεθνώς καθυστερώντας αλλά και να αποδείξουμε ότι ‘αν θέλουμε μεγαλουργούμε και κάνουμε θαύματα’  σαν Έθνος.

Μέσα σε λίγους μήνες τότε όλος ο πλανήτης έβλεπε να συντελείται το ελληνικό θαύμα στον αθλητισμό που οι διαφημιστές και πολιτικοί εκμμμμμμεταλεύτηκαν * στο έπακρο για ψύλλου πήδημα. Τέτοια άλλωστε ισχνή, ψιλή ήταν η δυνατότητα μας στο πήδημα για να ακριβολογούμε.

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και όλα πήγαιναν ‘ρολόι’.  Από την μια το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μετά η Eurovision, και ενδιάμεσα εισαγωγές χρυσού στο Στίβο……έκαναν τον μέσο και βάλε…. Έλληνα να αισθάνεται ότι ….να…. ήμασταν μια υπερδύναμη στις τέχνες και τον πολιτισμό (ευρω – τρομάρα μας ) αλλά ναι και ακόμα στον αθλητισμό !

Ένα έθνος βουβό

Ενα έθνος που το ‘βουλώνει΄, που κάνει πα πα πα κοινώς την πάπια  και περνάει στην ζούλα όποια τρανταχτή απόδειξη έρχεται να κατεδαφίσει την διεθνή περήφανη εικόνα που θελήσαμε να δώσουμε και πρόσκαιρα είχαμε πιστέψει όλοι μας.

Πότε αυτά ; απλά όταν έρχονται οι τρανταχτές αποδείξεις ότι σχεδόν όλοι σχεδόν οι πρωταθλητές μας χαπακώνονταν,  σουτάραν ενέσεις και εξαφανίζονταν από προσώπου γης για να μην τους βρει η WADA και τους ζητήσει δείγμα ούρων.

Είχαμε τσαμπουκαλίδικα νομιμοποιήσει σαν απάντηση το “άει κατούρα μας από δω ρε συ δεν δίνω δείγμα”

Γαλλίδα παγκόσμια αθλήτρια, γαζέλα με κάτι πόδια 1,5 μέτρο που έχει φάει τα νιάτα της στους στίβους δήλωσε σε δημοσιογράφους…..

“…Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο για εμάς τους αθλητές, που περάσαμε όλη μας την ζωή μέσα στα κουλουάρ, να κατανοήσουμε, πως,  η Ελληνίδα πρωταθλήτρια διαπρέπει και παίρνει από το πουθενά πρωτιές και χρυσά  έτσι ξαφνικά μέσα. Πόσο μάλλον εδώ τώρα στην πατρίδα της… Είναι για γέλια το θέμα ειλικρινά’

Ταυτόχρονα η Ελληνίδα “τούρμπο φούρμπο” πρωταθλήτρια σαν αριστούχος που αρίστευσε σε Πανελλήνιες μετά την νίκης της,  αφού σύμφωνα με το δοξαστικό,  αφιέρωσε το μετάλλιο στην πατρίδα της δήλωσε στον περήφανο ελληνικό αθλητικό Τύπο.

“Απέδειξα πως είμαστε πλασμένοι για τα μεγάλα εμείς οι Ελληνίδες… Ξέρετε δεν στερήθηκα τίποτα όλα αυτά τα 2-3 (! ) χρόνια της προετοιμασίας μου. Ακόμα και σε μπαρ και ντίσκο έβρισκα τον χρόνο και πήγαινα”

Μπαμ Μπουμ ! Πάρε με κάτω μόλις το άκουσα Αξέχαστη η δήλωση…

Δεν κατερρίφθη κανένα αεροπλάνο ευτυχώς. Όλοι μας από τότε αισθανόμαστε να τριπάρουμε κάθε φορά που ο μικρός Έλληνας μιλά για τα Μεγάλα και τολμάει να ορθώνεται στο βάθρο πατώντας στο τραμπολίνο της ντόπας.

Δικαστικά κανείς δεν καταδικάστηκε. Ακόμα και εκεί που υπήρχαν αδιάσειστες αποδείξεις. Ακόμα και όταν λίγες ώρες πριν από την εκκίνηση των 100 μέτρων οι δύο πρωταθλητές μας έκαναν κόντρες με παπάκια και τσακίστηκαν στην άσφαλτο της παραλιακής !

Ρε λεβέντες!  παρέα με τον υπόλοιπο ελληνικό περήφανο Λαό που μας αρέσει που και που να νοιώθουμε υπερήφανοι και αδέσμευτοι και βαπτίζουμε έτσι ‘απλόχερα’ το όνομα τους στα ταχύπλοα της πατρίδας μας.

– Ρε σεις! Ας κόψουμε το παραμύθι επιτέλους.

Οι  Αμερικανοί που τους βρίζουμε και κάναμε την πρεσβεία τους τερματικό σταθμό κάθε πορείας στην σύγχρονη ιστορία μας κάτι τέτοια τσίρκουλα τα στέλνουνε με συνοπτικές διαδικασίες πίσω από τα κάγκελα αφού τους φορέσουνε και τα σίδερα στα πόδια και στα χέρια.

Εμείς ;

Τίποτα !

Όπως και οι διεφθαρμένοι  ακόμα και καταδικασμένοι του Δημοσίου για ρεμούλα και διαφθορά επανέρχονται στο άψε σβήσε -που μπορεί και να μην φύγουν ποτέ από την θέση τους δηλαδή … – έτσι και οι κάποτε Έλληνες παγκόσμιοι πρωταθλητές ακόμα και ολυμπιονίκες διατηρούν αν όχι τα προνόμια τους, το όνομα τους άσπιλο και πεντακάθαρο, άσχετα από τρανταχτές και τεκμηριωμένες αποδείξεις και κατόπιν αποφάσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμού για εξοβελισμό.

Το παράδειγμα βέβαια που γέννησε αλλά και πέθανε το Ολυμπιακό πνεύμα είναι εξ ίσου ζωντανό και επίκαιρο μετά απο σειρά από αθώες αθωώσεις και μιντιακές διαψεύσεις ότι τάχα μου …

“Εγώ ; δεν πήρα ντόπα ποτέ μου , μα  ποτέ !

Κανείς δεν περίμενε ποτέ ότι η ομάδα των αδιάφθορων της Wada θα κατέψυχε τα δείγματα των ούρων ώστε να μπορεί να τα εξετάσει ακόμα και μετά από μερικά χρόνια όταν θα έχει εύκαιρη και δυνατή την μοριακή τεχνολογία που θα μπορεί να τσακώσει τους παραβάτες που έσκασαν μια περιουσία για να διακριθούν, να δοξαστούν και ακόμα να διοριστούν και να συνταξιοδοτηθούν και να διακριθούν στην ΚΛΟΠΗ. Δεν είναι εύκολο για τον Έλληνα σήμερα να διαπιστώσει πως ο ήρωας ήταν απατεώνας.

Δεν καταπίνεται εύκολα ο μύθος που πλάστηκε από όλους μας ότι ο Έλληνας είναι πλασμένος για μεγάλα πράγματα

αν παίρνει ντόπα

αν εισπράττει παράνομα επιδόματα

αν ματσώνει ευρωπαϊκά κονδύλια χωρίς αντίκρισμα και αν

και αν υπόσχεται πράγματα ακατόρθωτα

 

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους κάποτε ….

——

-Νττρρρρρρρ νττρρρρρρρ ντρρρρρρ

– Κλείστο το ρημάδι επιτέλους…. Δεν το ακούς δίπλα στο κεφάλι σου γαμώτο; είμαστε άνεργοι γιατί να ξυπνήσω γαμώτο φελέκι μου σήμερα;;;;

*πολλά -μ- βάζω  για να απεικονίσω και εδώ το αθλητικό φαύλο πληθωρισμό μας που βασίζεται σε μια εξίσου ΜΜΕ μιντιακή κερδοφορία δεκαετιών που αρέσκεται να πανηγυρίζει και να υμνεί ακόμα και με κλεμμένα πυροτεχνήματα, σε πανηγύρια και γλέντια του λαού μας με δανεικά.