Εσπευσμένη αλλαγή ατζέντας

Του Ιωάννη Δαμίγου

Όταν η πραγματικότητα δεν συνάδει με τον επίπλαστο μύθο, διαμορφώνουν έναν νέο πιο λειτουργικά αγοραίο. Έως την εύρεση του πλέον  κατάλληλου, προσφέρουν σε αντιπερισπασμό την αποπομπή της Νικολάου, πιθανόν και του Καραμανλή, μέχρι πρότινος αναγκαίοι ως παραχωρητές ευκαιριών σε ημετέρους, αλλά πολιτικά άχρηστοι ουσιαστικά.

Οι συνήθεις άστοχες και περιττές δηλώσεις βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως “αν ο κ. Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε στα βασικά στοιχεία, στον στόχο μας, όλα τα συζητάμε”, προσφέρει και άλλες δυνατότητες σε διάφορους, να επικαλεστούν αυτήν την ιδιότητα. Όπως επίσης προσφέρει την ευκαιρία στην Νέα Δημοκρατία, για κριτική σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δικαιωματικά.

Λόγω πίεσης χρόνου, που κυλά σε βάρος της κυβέρνησης με ανησυχητική αύξηση, πιθανόν από εβδομάδα να βρεθούν τρόποι υποσχετικών οικονομικών παροχών, ίσως και μερικώς άμεσων, καθώς η χρηματική εξαγορά έχει σίγουρα αποτελέσματα και εξαφανίζει λεκέδες νωπής μνήμης, δυστυχώς. Όμως θα πρέπει να βιαστεί, μια και η διεθνής οικονομική συγκυρία οσονούπω, εμφανίζει αρνητική εικόνα. τέτοια που θα αλλάξει την ατζέντα ούτως ή άλλως, χωρίς την εκούσια προσπάθεια κάποιου εσωτερικού παράγοντα. 

Άργησαν αλλά ξεκίνησαν οι αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές, με αφορμή την πτώχευση του τραπεζικού κολοσσού για τις startups, Silicon Valey Bank. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα που πτωχεύει στην Αμερική, μετά την Lehman Brothers, ό, τι αυτό συνεπάγεται. Δεν ξυπνούν μόνο μνήμες του ’08, αλλά ήδη τις προβάλλουν σε ενεστώτα χρόνο. Όσο και να προσπαθεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη η FED, το FDIC και το OCC, οι επιπτώσεις ήδη παρουσιάζουν ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις. 

Εμείς όμως σαν έτοιμοι από καιρό δεν ανησυχούμε, έχοντας αφήσει το τιμόνι στα στιβαρά χέρια και στο οικονομικό μυαλό, του εθνικού πολυμήχανου τραπεζίτη. Από Δευτέρα αλλαγή ατζέντας, αυτήν την φορά με το εκτροχιασμένο τρένο της διεθνούς οικονομίας σε μετωπική σύγκρουση με τον τραπεζικό ελληνικό μουτζούρη, τον εγχώριο καρβουνιάρη. Θύματα και αγνοούμενοι, υπό διαμόρφωση χρονικής διάρκειας, προμελετημένου εγκλήματος.