Τον εαυτό τους διαφημίζουν και όχι το εμβόλιο

Του Τάκη Ψαρίδη

Διαφημίζουν ως φοβερό κατόρθωμα ότι άνοιξαν οι εμβολιασμοί των 30-39 ετών με Astra Zeneca και τα σκάτωσαν πάλι γιατί δεν σκέφτηκαν τις γυναίκες. Ότι είναι η κατ’ εξοχήν αναπαραγωγική ηλικία και πως είναι βάσιμο επιστημονικά οι έγκυες να φοβούνται να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο εμβόλιο, το ίδιο και όσες σκοπεύουν να κάνουν παιδιά.

Ας συγκρατήσουν λοιπόν λίγο τον επικοινωνιακό τους οίστρο. Μαζί με αυτούς ας συγκρατηθούν και όλοι αυτοί που σηκώνουν το δάχτυλο σε όσους δεν αρνούνται τα εμβόλια, αλλά έχουν βάσιμους λόγους να φοβούνται το συγκεκριμένο της Astra Zeneca.

Επιτέλους κουραστήκαμε πια να βλέπουμε τις φωτό τους με τα τρόπαια των εμβολιασμών τους και με τις βελόνες στο μπράτσο τους, τις νουθεσίες και τις προτροπές τους. Μην νομίζουν πως δεν καταλαβαίνουμε πως έτσι δεν διαφημίζουν τον εμβολιασμό, αλλά μόνο τον εαυτόν τους.

Αν όμως θέλουν να δείξουν την ανωτερότητα τους έναντι των άλλων, υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Όπως να συμμερίζονται τους φόβους αυτών που δεν είναι αρνητές των εμβολίων αλλά φοβούνται το συγκεκριμένο, να έχουν ενσυναίσθηση και να μην σηκώνουν το δάχτυλο προς τους δικαιολογημένα φοβισμένους, αλλά προς την «ανέμελη» κυβέρνηση που διαχειρίζεται επικοινωνιακά την πανδημία, καθώς και προς τον εαυτό τους διότι καθώς φαίνεται και αυτοί το ίδιο επικοινωνιακά την διαχειρίζονται…