Η επίθεση όχλου σε τρανς άτομα στη Θεσσαλονίκη

‘Aγρια επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από μεγάλη ομάδα νεαρών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δύο τρανς άτομα. Η αστυνομία προχώρησε σε 24 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι 11 από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, με τον νεότερο να είναι 14 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στα δικαστήρια μεταφέρονται αυτήν την ώρα οι 21 συλληφθέντες, καθώς αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Όπως φαίνεται και στα ντοκουμέντα που φέρνει στο δημοσιότητα το ThessToday ομάδα εκατοντάδων ατόμων επιτέθηκε στους δύο νεαρούς στην πλατεία Αριστοτέλους, εκτοξεύοντας προς το μέρος τους αντικείμενα, μπουκάλια και πέτρες. Οι δράστες κυνήγησαν τα δυο θύματα, ενώ παράλληλα έβριζαν, εφτύναν και κάναν χειρονομίες προς το μέρος τους.

“Τα δυο παιδιά ευτυχώς βρήκαν καταφύγιο μέσα σε ένα κατάστημα εστίασης. Παρόλα αυτά οι δράστες ήρθαν και χτυπούσαν τα τζάμια φωνάζοντας αφήστε τους έξω να τους κανονίσουμε εμείς. Αν δεν τους φυγάδευαμε τα παιδιά θα ήταν στο νοσοκομείο. Μπορεί να είχαμε και νεκρό. Η αγριότητα ήταν πρωτοφανής. Τρέχανε μέσα στο πλήθος και διψούσαν για βία περιγράφει στο ThessToday αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.