Η ζωή που «σώθηκε» eξώφυλλο στο Time

Toυ Τάκη Ψαρίδη

Αφιερωμένο στην πιο ανήθικη κυβέρνηση που γνώρισε μεταπολιτευτικά ο τόπος. Διότι ακόμα και στην λαίλαπα της πανδημίας και με ένα «Μάτι» νεκρούς την ημέρα, όχι μόνο απέτυχε, αλλά και συνεχίζει «κανονικά», αδίστακτα και αναίσχυντα το έργο των διαβόητων νεοφιλελεύθερων «μεταρρυθμίσεων».

Εκμεταλλευόμενη την συγκυρία της πανδημίας και με την υποστήριξη των «πετσωμένων» μίντια, με ψέματα και επικοινωνιακές απάτες, συντελείται «νύχτα» στη χώρα μια βίαιη οικονομική και ταξική αναδιάρθρωση στην παιδεία, στην υγεία, στην ασφάλιση, στον πολιτισμό, στην Δημοκρατία. Καταργούνται δικαιώματα και ελευθερίες, εκχωρείται η ΔΕΗ και οι μη προνομιούχοι καταδικάζονται στην ακρίβεια και στην διαρκή λιτότητα.

Η χώρα είναι πρώτη στην ακρίβεια και πρώτη σε θανάτους στην ανεπτυγμένη Ευρώπη. Τα νοσοκομεία και το προσωπικό γονάτισαν και οι νεκροθάλαμοι γέμισαν. Και ενώ οι ΜΕΘ δεν επαρκούν, η κυβέρνηση κλείνει τα χειρουργεία και τα στέλνει στην «ιδιωτική πρωτοβουλία» για να κερδοσκοπήσει, αντί να την επιτάξει.

Καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός μεταπολιτευτικά δεν έχει επιδείξει τέτοιο κυνισμό και ανηθικότητα, στις πιο κρίσιμες στιγμές για την ζωή και τον τόπο και μάλιστα με την υποστήριξη των δήθεν «φιλελευθέρων», «κεντρώων» και μεταλλαγμένων αριστερών. Με την υποστήριξη δηλαδή όλων αυτών που χειροκροτούν τον «Μωυσή», διότι, όπως λένε, μέσα σε όλο αυτό που βιώνουμε, «ευτυχώς» δεν «θρηνούμε θύματα», δεν θρηνούμε «ανθρώπινες ζωές».

Ιδού λοιπόν αυτό που εικονίζεται στο Time για να το δει όλος ο κόσμος. Είναι η «κραυγή» της ζωής που «σώθηκε». Η κραυγή της ζωής που «έσωσαν» και που εξακολουθούν αδίστακτα να «σώζουν».