Η κυβέρνηση άλλαξε τη σύνθεση της ΑΔΑΕ με νυχτερινό πραξικόπημα

Η δράση του παρακράτους με έδρα το Μαξίμου δεν θα μείνει στο σκοτάδι, η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τις ευθύνες της, διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Για παραβίαση του Συντάγματος και εξευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία. 

Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, όπως σημειώνει, ολοκληρώθηκε με τη μεταμεσονύχτια έκδοση του σχετικού ΦΕΚ με στόχο «να ακυρωθεί η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ που θα απέδιδε ευθύνες και θα τιμωρούσε την ΕΥΠ για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων». 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύει πως η κυβέρνηση, παρά την «αγωνία του πρωθυπουργού μείνει στο σκοτάδι η δράση του παρακράτους με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου», δεν θα αποφύγει τις ευθύνες της για το πρωτοφανές αυτό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

«Η έντονη αντίδραση συνταγματολόγων και του νομικού κόσμου, δείχνουν ότι οι φωνές για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι πολλές και ηχηρές.  Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα αναλάβει κάθε δυνατή κοινοβουλευτική και πολιτική πρωτοβουλία για την προστασία του Κράτους Δικαίου» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Με την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία, η κυβέρνηση άλλαξε τη σύνθεση της ΑΔΑΕ και ολοκλήρωσε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με τη μεταμεσονύχτια έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Όλα αυτά για να ακυρωθεί η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ που θα απέδιδε ευθύνες και θα τιμωρούσε την ΕΥΠ για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων.

Όπως και έγινε. 

Ο πρωθυπουργός, στην αγωνία του να μείνει στο σκοτάδι η δράση του παρακράτους με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου, δεν δίστασε να παραβιάσει το Σύνταγμα και να εξευτελίσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, απομακρύνοντας τη χώρα ακόμα περισσότερο από την ευρωπαϊκή κανονικότητα. 

Η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τις ευθύνες της για το πρωτοφανές αυτό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Η έντονη αντίδραση συνταγματολόγων και του νομικού κόσμου, δείχνουν ότι οι φωνές για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι πολλές και ηχηρές. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα αναλάβει κάθε δυνατή κοινοβουλευτική και πολιτική πρωτοβουλία για την προστασία του Κράτους Δικαίου.