Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει λογοδοσία για το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε δεκτή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για σύσταση επιτροπής διαβούλευσης και λογοδοσίας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, επιβεβαιώνοντας την «αλλεργία» της στη διαφάνεια.

Όπως σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αφού ο κ. Τασούλας καθυστέρησε τέσσερις μήνες να φέρει στη Βουλή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, για τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής διαβούλευσης και λογοδοσίας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ 2021-2027, τελικά η ΝΔ αποφάσισε να την απορρίψει.

«Προφανώς αυτή την απόφαση την είχαν λάβει από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε η συγκεκριμένη πρόταση. Η σπουδή όμως του κ. Τασούλα να τη φέρει τέλη Ιουλίου εν κρυπτώ δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα αδύνατα δυνατά για να περάσει στα ψιλά η στάση της, για την οποία δεν υπάρχουν και πολλά επιχειρήματα να υποστηρίξει» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία και η πλειοψηφία των πολιτών στενάζουν από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλώνει ότι δεν επιθυμεί τη διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων, διότι τους προορίζει για τις λίγες μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας.

Δεν επιθυμεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφαλή, κοινωνικά δίκαιη και εθνικά επωφελή αξιοποίησή τους, ειδικά όταν αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα υπερβαίνουν τη θητεία μίας κυβέρνησης και αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν υπάρξει και σε επίπεδο ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και θεωρούνται “καλή πρακτική”».