Η μοναδική εξίσωση του ελληνικού αθλητισμού

Του Γιάννη Σγουρού

«Ελληνικός αθλητισμός =Υπερηφάνεια, Αισιοδοξία, Χαμόγελα….»

Προσωπικά είχα πολλά χρόνια να νιώσω  αυτές τις απίστευτες  συγκινήσεις που μας χάρισε ο ελληνικός αθλητισμός με τα  κατορθώματα της Αικατερίνης Στεφανίδη, του Μίλτου Τεντόγλου, της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στον στίβο, του Απόστολου Χρήστου  και  Κριστιάν Γκομολέεβ στην κολύμβηση.

Συγχαρητήρια στους αθλητές, στους προπονητές πάνω απ’ όλα για τις θυσίες τους,  αλλά και σε εκείνους που διοικούν τον ελληνικό αθλητισμό με αποτελεσματικό τρόπο και αξιοποιούν τις δυνατότητες της πολιτείας. Ειδικά στον στίβο μαζί με την σημερινή διοίκηση της Σοφίας Σακοράφα ας μην ξεχνάμε τον αείμνηστο οραματιστή Βασίλη Σεβαστή.

Ο Ελληνικός αθλητισμός στο σύνολο του κατέρριψε ένα μεγάλο μύθο ότι όλα  τα μεγάλα γίνονται μια φορά τυχαία και ευκαιριακά, διέψευσε αυτή την «μίζερη ανάλυση»  που μας ακολουθεί μετά από κάθε διάκριση, ότι  «μέχρι εδώ ήταν, δεν υπάρχει  συνέχεια…»

Τις διακρίσεις της Βούλας Πατουλίδου και Πύρρου Δήμα το 1992 ακολούθησαν αμέτρητες Ολυμπιακές παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις και σήμερα δεκαοχτώ χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ζούμε μεγάλες στιγμές και ένα συναίσθημα καταξίωσης του ελληνικού αθλητισμού που αγγίζει όλη την ελληνική κοινωνία.

Η λειτουργία του ελληνικού αθλητισμού μαζί με τους πρωταγωνιστές του, αθλητές  και προπονητές, μετατρέπεται σε πρότυπο  αποτελεσματικής δράσης.

Αλήθεια, υπάρχουν καλύτερα πρότυπα  για τους νέους και νέες από αυτά τα παιδιά, που σηκώνουν ψηλά την σημαία της πατρίδας μας και  αποτελούν υπόδειγμα αποτελεσματικού έργου, σεμνότητας και ήθους;

Προφανώς  και δεν ισχυρίζομαι ότι έχουμε φτάσει σε κάποιο τέρμα τελειότητας και ασφαλώς χρειάζεται να γίνει και η αυτοκριτική από την πολιτεία και τους αθλητικούς φορείς,  για το τι θα πρέπει να βελτιώσουμε..

Όμως για σήμερα  ο λόγος ανήκει στους πρωταγωνιστές των επιτυχιών εμείς απλά ας χαρούμε μαζί τους και ας ευχηθούμε στους ίδιους και τις οικογένειες τους να είναι πάντα καλά και να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον της πατρίδας μας.

Και επειδή οι αγώνες συνεχίζονται είμαι βέβαιος ότι οι αθλητές/τριες του στίβου και της γυμναστικής που πρόκειται να αγωνιστούν τις επόμενες μέρες θα πετύχουν και νέα αθλητικά κατορθώματα.

Μαζί με όλους τους φίλους του αθλητισμού εύχομαι καλή επιτυχία!