Η οικογένεια του Μάριου Τόκα κατηγορεί τη Μενδώνη για αλαζονεία και ψέμματα

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο, σχετικά με την απάντηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στην οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, κατόπιν της άρνησης της να αποδεχθεί τη δημόσια δαπάνη της κηδείας.

Μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του Σταμάτη Κραουνάκη και του Άσμα 450+ και φυσικά την ανακοίνωση της οικογένειας του Θάνου Μικρούτσικου, τώρα και η οικογένεια του Μάριου Τόκα κατηγορεί το υπουργείο πολιτισμού για «άστοχες “νουθεσίες”» και για «ψέματα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας Τόκα έχει ως εξής:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΤΟΚΑ με αφορμή την επιστολή της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη προς την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τι συνιστά τιμή για κάποιον που έφυγε από τη ζωή, παρά μόνο οι δικοί του άνθρωποι. Κανείς δεν δικαιούται να κρίνει ή να επικρίνει τις επιλογές εκείνων που σηκώνουν το βαρύ φορτίο του πένθους τους αλλά και την μεγάλη ευθύνη της προάσπισης του έργου του δικού τους ανθρώπου και όσων ο ίδιος πίστευε και πρέσβευε στη διάρκεια της ζωής του.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, το ίδιο υπουργείο που δημιούργησε το πλαίσιο εντός του οποίου έδρασε η αμαρτωλή ΑΕΠΙ, αλλά και η ηγεσία του, αντί να απευθύνει άστοχες «νουθεσίες» προς την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, συνοδευόμενες από ψέματα (όπως ότι τα χρήματα για την μελέτη βιωσιμότητας της ΕΔΕΜ είναι του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ πολύ καλά γνωρίζει ότι τα χρήματα αυτά προέκυψαν από τις κρατήσεις της διανομής δικαιωμάτων των δημιουργών), οφείλει να σταματήσει να θέτει προσχώματα στο δίκαιο και νόμιμο αίτημα των δημιουργών να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Ενώνοντας τις φωνές μας με τις φωνές της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημιουργών, ζητάμε την άμεση αδειδότηση της ΕΔΕΜ!

Χαρά Τόκα – Kostas Tokas – Angelos Tokas – Αμαλία Τόκα».