‘’Η Ομάδα Αλήθειας’’ και η αλήθεια

Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Η ‘’Ομάδα Αλήθειας’’ έχει τόση σχέση με την αλήθεια, όση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

Θλίβομαι πραγματικά και αγανακτώ, ως χρήστης και εγώ των κοινωνικών δικτύων, όταν διαπιστώνω από πολίτες που δεν το περιμένεις, πολίτες με προοδευτικό παρελθόν, να αποδίδουν στην καλλίτερη των περιπτώσεων ένα like θαυμασμού-αποδοχής σε πολιτικά κείμενα και 10-δες προπαγανδιστικά video, με αχρείο άκρο-Δεξιό περιεχόμενο. Στην χειρότερη περίπτωση οι πολίτες αυτοί αναδημοσιεύουν το κατάπτυστο αυτό κατασκεύασμα, υιοθετώντας πλήρως το περιεχόμενό του, με ‘’κοινοποίηση’’ μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό.

Είναι φανερό πως ως επί το πλείστο πρόκειται για την ‘’παραπλάνηση των ανόητων’’ οι οποίοι θεωρούν ότι πίσω από τα αναίσχυντα αυτά ψέματα βρίσκονται απλοί, ανυποψίαστοι και ‘’αγανακτισμένοι’’ πολίτες. Δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για επαγγελματίες που υπηρετούν σε ένα οργανωμένο, σκόπιμο και κατευθυνόμενο μηχανισμό μαύρης προπαγάνδας, ο οποίος έχει στόχο να δηλητηριάσει και να κάμψει τελικά το δημοκρατικό φρόνημα των Ελλήνων πολιτών.

Επίσημα, ο πλέον γνωστός από τους μηχανισμούς αυτούς είναι η ‘’Ομάδα Αλήθειας’’ της ΝΔ, η γνωστή σε όλους και ως ‘’Υπόγα του Μαξίμου’’. Η Ομάδα Αλήθειας δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2012 από τους ‘’εθελοντές’’ ΚΜ και ΚΔ, υπό τον ΠΜ και την υψηλή εποπτεία του σημερινού βουλευτή της ΝΔ κυρίου ΚΚ και λειτουργεί απρόσκοπτα έως σήμερα. Κατοικοεδρεύει στο υπόγειο του Μεγάρου Μαξίμου, παρά τον Πρωθυπουργό, στελεχώνεται από μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι πληρώνονται από τον κρατικό κορβανά και συνεργάζεται με την Κρατική Ασφάλεια της Ελληνικής Αστυνομίας, την ΕΥΠ και μια πλειάδα από δημοσιογράφους, Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βεβαίως ΜΜΕ, TV κλπ.

Στόχος και σκοπός της δημιουργίας και της ύπαρξης της Ομάδας αυτής ήταν και παραμένει η ‘’αποδόμηση της Αριστεράς στο ιδεολογικό πεδίο, χωρίς την φοβικότητα και τις ΝΤΡΟΠΕΣ που είχε στο παρελθόν η παράταξη’’, καθώς ομολογούν κυνικά οι ίδιοι …από μόνοι τους. Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, την νίκη δηλαδή της ΝΔ τότε, την προοδευτική άνοδο της άκρο-Δεξιάς σήμερα, έως και την εγκληματική οργάνωση της ‘’Χρυσή Αυγής’’ αποδεικνύεται πως η Ομάδα Αλήθειας ‘’επιτέλεσε πλήρως τον σκοπό της’’. Για τον λόγο αυτό τα επιφανή στελέχη της επιβραβεύτηκαν με υψηλές θέσεις ευθύνης στον …κρατικό μηχανισμό. (πχ. ΕΥΠ).

Στο σύνολό τους οι 10-δες αυτές παραπειστικές αναρτήσεις και video κατασκευάζονται προκειμένου να πλήξουν αρνητικά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να εξυμνήσουν, μέχρι σημείου γελοιότητας, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και το … τεράστιο έργο της Κυβέρνησής του. Στην συνέχεια την διασπορά του προπαγανδιστικού αυτού υλικού αναλαμβάνουν τα ‘’ταϊσμένα βαποράκια’’ των συνεργατών τους, ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ, από όπου παίρνουν καθημερινά ‘’γραμμή’’. Σημασία έχει για την Ομάδα να αντιστρέφεται η αλήθεια με το ψέμα και αντίστροφα, σε ότι αφορά στο έργο της Κυβέρνησης. Το σκάνδαλο να βαφτίζεται σκευωρία, η φτώχεια να μοιάζει με πλούτο και η περικοπή του εισοδήματος με αυξήσεις. Κυρίως όμως να αποδομείται κάθε ιδέα, πρόταση και τελικά αυτοί οι ίδιοι οι άνθρωποι της Αριστεράς, ακόμη και με την δολοφονία του χαρακτήρα τους.

Έτσι λοιπόν τους αγώνες, το νόημα και το κοινωνικό περιεχόμενο της σύγχρονης Αριστεράς, το οποίο υμνούσαν μέχρι τώρα οι άνθρωποι των γραμμάτων, του πολιτισμού και της τέχνης, ανέλαβαν να μας το παρουσιάσουν, ‘’χωρίς την ΝΤΡΟΠΗ’’ (σεβασμό θα έλεγα εγώ) που αισθάνονταν πράγματι μέχρι σήμερα, η παράταξη της Δεξιάς, δυο-τρεις …, πώς να τους χαρακτηρίσεις τώρα. Σημεία δυστυχώς των καιρών. Και από κάτω …τίποτα. Αφασία.