Η Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή του Τραμπ

Την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη λύση», είπε μεταξύ άλλων. Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε πως κατά την άποψή της ο Τραμπ αποτελεί απειλή για το Σύνταγμα και τη χώρα, σύμφωνα και με όσα ακούστηκαν από συνταγματολόγους χθες για την έρευνα σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

«Δυστυχώς, αλλά με αυτοπεποίθηση και ταπεινότητα σήμερα ζητώ από τους εκπροσώπους μας να προχωρήσουν με τη διαδικασία των άρθρων αποπομπής» είπε.

«Αν επιτρέψουμε στον πρόεδρο να βρίσκεται υπεράνω του νόμου, το κάνουμε θέτοντας σε κίνδυνο τη δημοκρατία μας» ανέφερε στο διάγγελμά της η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.

Με δεδομένο ότι στη Βουλή των Αντιπροσώπων η πλειοψηφία ανήκει στους Δημοκρατικούς, υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες ο Ντόναλντ Τραμπ να γίνει ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται. Αυτό είχε συμβεί στον Αντριου Τζόνσον το 1868 και στον Μπιλ Κλίντον το 1998. Ωστόσο, ο Τραμπ αναμένεται να αθωωθεί στη Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικανοί.

Η ψηφοφορία για την παραπομπή αναμένεται να γίνει στη Βουλή πριν τα Χριστούγεννα.