Η χρηματιστηριακή αξία της “αριστεράς”

Του Ιωάννη Δαμίγου

Η αποτίμηση της αξίας της “αριστεράς” δεν είναι υπόθεση παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος χρόνου. Δε χρειάζεται προϋπηρεσία θητείας, περιττεύει η ιστορική γνώση και δε χρήζει αποδείξεων. Κατά τη γνωστή σε όλους πλέον ελληνική αρχή, ό, τι δηλώσεις αυτό και είσαι. Μόνο που τον συγκεκριμένο γενικό χαρακτηρισμό του “αριστερού”, πρέπει να καταβάλεις το ευτελές ποσό των δυο ευρώ, για να τον αποκτήσεις!

Αυτόματα, αποκτά κανείς το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση τελευταίως, να συμμετέχει αίφνης στο ψηφοδέλτιο της επικρατείας πχ και μάλιστα να αποκτά, ελέω επιτηδείων και την αρχηγία του κόμματος, της πάλαι ποτέ λανθάνουσας “αριστεράς”. Η χρηματιστηριακή αξία  της εταιρείας “αριστερά”, υπολογίζεται ως το γινόμενο του συνολικού αριθμού των μετοχών της, επί της τρέχουσας τιμής. Αντιπροσωπεύει το συνολικό τίμημα που θα πλήρωνε κάποιος, αν αγόραζε το σύνολο των μετοχών μιας εταιρείας στην τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή.

Απλή και εύκολη εμπορική κίνηση, ενός στηριζόμενου επιχειρηματία, πόσο μάλλον ενός νέου και επιτυχημένου, που έχει και το “χάρισμα” (μην ξεχνιόμαστε), της γρήγορης μάθησης, με ελαφρά κενά μνήμης εφηβικής περιόδου.Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, την οικονομική τιμή των δυο ευρώ, για τον εμπορικό χαρακτηρισμό, τη βρήκε ως παρακαταθήκη και μάλιστα βαριά. Βέβαια, η χρηματιστηριακή της εταιρικής τιμής της “αριστεράς”, βρίσκεται σε πλήρη εμπορικό πόλεμο με την αντίπαλη εταιρεία, αυτή τη “προοδευτική”.

Καθώς, αυτές των λοιπών προοδευτικών δυνάμεων, έχουν καταποντιστεί εδώ και χρόνια. Αγνοώντας και οι δυο αυτές εταιρείες, το χρηματιστηριακό κραχ θολών κομμάτων και την επιβεβλημένη κίνηση των αγορών να τις συμπτύξει σε δυο πιο ασαφείς ακόμα χαρακτηρισμούς, αλλά τους πλέον επικερδείς και εμπορικούς λόγο συνωστισμού πελατών, πόλων. Ο ένας πόλος, αυτός ο συγκεκριμένος των “περίπου” και ο άλλος, αυτός της πολύ συγκεκριμένης “δεξιάς και ακροδεξιάς”. 

Έτσι θα εφαρμοστεί τάξη στις χρηματιστηριακές αξίες, αλλά και τάξη στις πολιτικές περίεργων και εκτός νόμιμης ηθικής χαρακτηρισμοί, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν οδηγώντας σε ανώμαλες περιπέτειες την ευημερία της κοινωνίας των λίγων. Κρατήστε και τις αποδείξεις του αντιτίμου αγοράς δικαιωμάτων των δυο ευρώ. Κάποτε, θα αποτιμηθούν ως ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κειμήλια, σε μελλοντικές γενιές. Τι σπουδαία και πόσο υποτιμημένη αξία, αυτή των δυο ευρώ! Με σπουδαία περιθώρια επιχειρηματικής δραστηριότητάς.