Η χώρα της μεγάλης πλάκας

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ταξιθέτης θανάτου ο ιερέας, στην πόρτα του καταστήματος να ωθεί για “ψώνια” την εκλεκτή και πιστή πελατεία του.  Να προτείνει την αφαίρεση μάσκας, σε αφαιρεμένα μυαλά, τροχονόμος της απελπισίας, προπομπός τραγικής παράστασης: ο ένας στους δυο κερδίζει! Ο χαμένος θα αντικρύσει “δακρυσμένη” εικόνα, με δώρο μάσκες οξυγόνου και κρεβάτι στο διάδρομο με θέα το ασανσέρ, στο νοσοκομείο κάποιου αγίου ή αγίας (μου διαφεύγει τώρα το όνομα).

Περιμένοντας να αδειάσει κάποια ΜΕΘ, από κάποιον άτυχο ανεμβολίαστο χριστιανό χωρίς μάσκα και χωρίς θαύμα. Περάστε ελεύθερα, η πίστη ….. σώζει.Ταξιθέτης ακρίβειας, ο (τελείωσαν τα κοσμητικά επίθετα και χαρακτηρισμοί) υπουργός που σου εξηγεί πως η άνοδος τιμών είναι μέσα στο ξερό σου το κεφάλι μόνο, που αν το πιστέψεις έ τότε θα αντικρίσεις την ακρίβεια, αν αρνηθείς πάλι την ίδια θα  πληρώσεις αλλά πάλεψέ το λίγο κακομαθημένε, τι σου ζητάμε ρε;

Ταξιθέτης παιδιών η υπουργός παραπαιδείας και άλλων εμπορευμάτων συγχώνευσης “αχώνευτων” μαθητών, στοιβαγμένων ο ένας πάνω στον άλλο σαν σε παιχνίδι “μακριάς γαϊδούρας”, με ουρά τον δύστυχο δάσκαλο. Μάθε παιδί μου γράμματα, όχι , ορθή επανάληψη: Γίνε παιδί μου ψυκτικός. Άντε και σε κανένα ΕΠΑΛ, ζητούνται ακροδεξιοί για άμεση πρόσληψη!

Ταξιθέτης υπουργός μεταφορών, με πρωτότυπα λεωφορεία, υβριδικά αμφίβια, με δωρεάν λασπόλουτρα και  στην σπάνια περίπτωση κινδύνου (βροχής), ακολουθείστε τις φωτεινές ενδείξεις εξόδου, προς τα παράθυρα. Κάτω από τα καθίσματα υπάρχουν βατραχοπέδιλα και σφυρίχτρες. Ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε, θα σας περιμένουμε πάλι, στο δρομολόγιο “ταξίδι και περιπέτεια” στην  ζούγκλα της Χαμοστέρνας.

Ταξιθέτης υπουργός προστασίας του προστάτη, με προσφερόμενο μασάζ σε ποικιλία προτιμήσεων. Κλωτσιά σετ με τρικλοποδιά σε πεζοδρόμιο, για προχωρημένους κτύπημα με το γκλόμπ ή την ασπίδα σε ευθεία επαφή με την άσφαλτο, έξτρα προσφορά λαβή και άρβυλο στον λαιμό, σε αξέχαστο συνδυασμό. Για extreme καταστάσεις, διατίθενται τριάντα οκτώ σφαίρες με έναν έφηβο Ρομά νεκρό, κλέφτη παλαιού αυτοκινήτου, οι σφαίρες αυξάνονται από την παλαιότητα του οχήματος, που πολλές φορές αγγίζει την τιμή σπάνιας αντίκας.

Ταξιθέτης υπουργός πάρεργων και δουλείας, με προσφορά ένα συν ένα δώρο, δωδεκάωρο με δωρεάν υπερωρία και άδεια όποτε εσύ, δηλαδή ο εργοδότης, θέλεις. Με δυνατότητα πληρωμής, εφόσον η εταιρεία δύναται οικονομικώς. Χωρίς μικρά γράμματα και παγίδες, προσφέρεται ο κατώτατος, ναι καλά ακούσατε, ο κατώτατος μισθός, καθαρός στο χέρι!

Ταξιθέτης ακροδεξιός υπουργός amber alert υγείας δικηγόρος (!), πύρινος καταπέλτης κατά των εμβολίων (!) μέχρι πρότινος, που η μόνη σχέση του με την ιατρική, ίσως είναι η ασπιρίνη, ούτε καν γνωρίζει τα μεγέθη των απωλειών, για πρόνοια ας μη γίνει λόγος, μιας και είδε φως και μπήκε. Καριέρα θα κάνει; Τουρίστας όπως και ο προηγούμενος, ο μισθός να μπαίνει και κάνουμε ό, τι μπορούμε, στο τέλος τέλος.

Ταξιθέτης και ο ιατρός (!) υπουργός εθισμένης στην δεξιά δικαιοσύνης, με αποφάσεις εξαιρετικής απόδοσης δικαίου που καλύπτουν το δημοκρατικό πολίτευμα και θωρακίζουν την ισότητα των πολιτών. Η εμπιστοσύνη στην απόδοση δικαιοσύνης έχει αγγίξει στο ζενίθ, πιο πάνω δεν έχει, μετά υπάρχει το άπειρο.

Και οι λοιποί ταξιθέτες υπουργοί αντιπρόσωποι διαφόρων εταιρειών, που ορίζουν την χώρα της μεγάλης πλάκας, που πωλείται συνεχώς και αστείρευτα, τόσο πλούτο είχαμε. Με πρόεδρο της εταιρείας, τον επιτήδειο πρωθυπουργό πωλητή, που έχει επιτύχει τους μέχρι τώρα στόχους στο ακέραιο. Που δεν ξεχνά να στέλνει τα μηνύματα αγάπης του στην οικογένεια, μέσω των social media, λόγω φόρτου εργασίας δεν προλαβαίνει να τα εκφράσει από κοντά! Ενημερώνει ακατάπαυστα το κοινό του, για κάθε γεύμα, κάθε τρυφερή στιγμή, μα κυρίως για την ανανέωση της αγάπης του. Οι υπόλοιποι ιθαγενείς, φάτε μάτια ψάρια και η κοιλιά περίδρομο! Ο πολυχρονεμένος μας ηγέτης να είναι καλά και εμείς θα αντέξουμε, στην χώρα της μεγάλης πλάκας, για πλάκα ζούμε άλλωστε, μιας και είμαστε της πλάκας.