Θέλουν δικαστήρια για την κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου

Ένα πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των «Νέων» εμφανίζει την κυβέρνηση να στείλει στη Δικαιοσύνη μια σειρά από υποθέσεις που σημάδεψαν τη διακυβέρνηση Τσίπρα. Το ρεπορτάζ του Μάνου Χαραλαμπάκη στα «Νέα Σαββατοκύριακο» κάνει λόγο για ογκώδεις φακέλους με τις «σκοτεινές» υποθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο Μαξίμου.

Οι υποθέσεις καλύπτουν όλο το εύρος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -από τα δάνεια Καλογρίτσα ως την “κατασπατάληση” κοινοτικών πόρων για το Προσφυγικό και από τις καταγγελίες Καμμένου για τον Κοτζιά, ως τα ταξίδια του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα.

Οι φάκελοι για τα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ αφορούν το υποτιθέμενο, όπως το αναφέρουν στη ΝΔ, σκάνδαλο της Novartis και οι αρχειοθετήσεις των δικογραφιών που αφορούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, θεωρούνται από τη ΝΔ ως απόδειξη «σκευωρίας». Από το Μαξίμου θέλουν να διαπιστωθεί «πώς στήθηκε η «συνωμοσία».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να διερευνηθεί και δικαστικά το πρώτο εξάμηνο του 2015 και πώς Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης “οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής”, η αναβάθμιση F-16 και η πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, αλλά και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αν οι πληροφορίες των Νέων έχουν βάση ας ξεχάσουμε το κλίμα συναίνεσης κι ας ετοιμαστούμε για μαλλιοτραβήγματα. Άλλωστε δέκα μήνες πριν, από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για «εξεταστική στην επόμενη Βουλή» προκειμένου να μάθουν οι Ελληνες «το τι έγινε τελικά το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Το θέμα δεν είναι μόνο αυτό, αλλά “δέκα συν μία” υποθέσεις. Το τελευταίο διάστημα ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες, -σύμφωνα με τα Νέα- βρίσκονταν προ του διλήμματος αν οι ογκώδεις φάκελοι με τις «σκοτεινές» υποθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να σταλούν όλοι μαζί και μαζικά στους εισαγγελείς και στη Δικαιοσύνη ή πιο αργά και ένας προς έναν.