Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Διχασμός

Του Γ. Λακόπουλου

Στην, εμφανώς οργισμένη, παρέμβαση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου για τα κυβερνητικά SMS προς τους ανεμβολίαστους – «Δεν είναι καλή ιδέα και θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα»- υπάρχει μια αποστροφή, στην οποία δεν δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή:

«Σε όλο τον πλανήτη η ενημέρωση γίνεται με συνεργατικές προσπάθειες πολιτικών και κοινωνικών φορέων».

Στην Ελλάδα γίνεται με τον «ποτέ μη σώσουν» Άδωνι Γεωργιάδη και τον οιονεί κλώνο του στην ακαδημαϊκή κοινότητα, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Ο πνευμονολόγος βρίσκεται από καιρό στο κέντρο της επικαιρότητας, για το ύφος της τηλεοπτικής παρουσίας του που υποδηλώνει νοοτροπία συνταγματάρχη της ιατρικής επί χούντας.

Δεν ξέρουμε τις απόψεις του περί στρατιωτικής πειθαρχίας και την αξία που θα είχε η μεταφορά της στην κοινωνία.

Για τη σχέση του με το στράτευμα η μόνη πληροφορία είναι ότι «υπηρέτησε τη θητεία του στο Κέντρο Εκπαίδευσης Γυναικών Στρατού».

Πέραν του ότι το Κέντρο βρίσκεται στην Αθήνα και ίσως η τοποθέτησή του υποδηλώνει «βύσμα», σε τίποτε δεν μας διαφωτίζει για την προσωπικότητα του ανδρός. Μένει ότι βλέπουμε στην τηλεόραση.

Από την ιστοσελίδα του μαθαίνουμε: «Στο ιατρείο του καθηγητή κ. Θεόδωρου Ι. Βασιλικόπουλου αντιμετωπίζονται όλα τα νοσήματα του αναπνευστικού και εκτελείται λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής». Με τηλέφωνα για ραντεβού.

Είναι όμως διαφωτιστική η καθημερινή παρουσία στου στην τηλεόραση και οι φαεινές ιδέες του για την ενίσχυση του εμβολιασμού, μαζί με κάποιες αποκρουστικές ατάκες.

Πχ. «όσοι φοβούνται το εμβόλιο να πάνε στον ψυχολόγο». Ή «Δεν θα ήταν λάθος να αλλάξει το DNA κάποιων συμπολιτών μας… Πλάκα κάνω».

Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος δεν έχει εξουσιοδότηση δημόσιας αρχής για την αντιμετώπιση της πανδημίας – πέραν του ότι ακούστηκε για επικεφαλής στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Φίρμα τον έκανε η βουλιμία της τηλεόρασης για «περίεργες» φυσιογνωμίες που προκαλούν.

Έγινε σύντομα ο αγαπημένος των χειρότερων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών «χειριστών» της πανδημίας.

Μέχρι που εμπλοκή του στον καυγά με έναν εστιάτορα στα Μετέωρα, φώτισε από μια άλλη πλευρά το προφίλ του.

Μετά από ένα καλό δείπνο με παϊδάκια, που πλήρωσε μια φαρμακευτική εταιρία σε μια ομάδα πνευμονολόγων. Χορηγία ασήμαντη μετά από όσα έκανε με τους γιατρούς η Novartis.

Το περιστατικό τον τοποθέτησε στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής: τον ανέδειξε σε σύμβολο του νέου εθνικού διχασμού.

Ακριβώς ό,τι επιδιώκει από καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαχωρίζοντας τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Καλύτερον δεν θα έβρισκε για να οργανώσει το κυνήγι μαγισσών κατά των ανεμβολίαστων, πίσω από το οποίο κρύβει την αποτυχία της πολιτικής του για τον εμβολιασμό.

Ανάμεσα στη μέθοδο Μόσιαλου και τη μέθοδο Βασιλακόπουλου υπάρχει χάος.

Επιλέγοντας τον Βασιλακόπουλο η κυβέρνηση πήρε μαζί και το χάος…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR