Κάτι καλύτερο ξεκινάει για το «Αγία Σοφία» και το “Αγλαΐα Κυριακού»

Νέα πνοή  από την ΟΠΑΠ

[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/9w1m8RMn2Kw?t=73″ width=”1520″ height=”1300″ autoplay=”yes”]https://youtu.be/9w1m8RMn2Kw?t=73[/su_youtube_advanced]

anaikinisi_444
Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων είναι η λειτουργική και τεχνική αναβάθμιση όλων των Νοσηλευτικών Τμημάτων και Εξωτερικών Ιατρείων.



Θέτοντας ως προτεραιότητα την Υγεία των παιδιών τον Απρίλιο του 2014, ο ΟΠΑΠ ανέλαβε την ανακαίνιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αναμορφώσει το περιβάλλον των δύο δημόσιων και εξειδικευμένων Νοσοκομείων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών από όλη την Ελλάδα, ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε συνθήκες κορυφαίου επιπέδου.

Τον  Νοέμβριο του 2015, ο ΟΠΑΠ παρέδωσε τους δύο πρώτους, πλήρως ανακαινισμένους ορόφους στα Νοσοκομεία Παίδων, και το έργο της ανακαίνισης συνεχίζεται.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη τα εξής έργα:

-Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία»: Χρωματισμοί, Διακοσμητικές -παρεμβάσεις, Οικοδομικές επισκευές , Επισκευή Υφισταμένου  και εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού.

  • Της Α΄& Β΄ ορθοπεδικής  νοσηλευτικής μονάδας του 2ου ορόφου
  • Της κεντρικής εισόδου και των δύο κλιμακοστασίων (από το υπόγειο, έως τον 7ο  όροφο)

-Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού»: Χρωματισμοί, Διακοσμητικές Παρεμβάσεις, Οικοδομικές Επισκευές και εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού  εξοπλισμού

  • Του κεντρικού  κλιμακοστασίου μεταξύ των πτερύγων Α & ΒΔ   συμπεριλαμβανομένων των χώρων αναμονής, (από το Ισόγειο, έως και τον 6ο όροφο)

Η Γεωργία Λασσανιάνου -επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΟΠΑΠ δήλωσε ότι “πιστοί στην δέσμευσή μας συνεχίζουμε το έργο της ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων έχοντας ως στόχο να προσφέρουμε στα παιδιά υπηρεσίες νοσηλείας υψηλού επιπέδου.

ok_444
Η ποιότητα του περιβάλλοντος του ασθενούς παίζει σημαντικό ρόλο στην θεραπεία του. Η επιδίωξη της ΟΠΑΠ είναι να αναμορφώσει το θεραπευτικό περιβάλλον των δύο Νοσοκομείων, δημιουργώντας ένα ευχάριστο χώρο για τα παιδιά.

Ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», λέει πως “είναι μεγάλη η διαφορά της ξενοδοχειακής υποδομής που υπήρχε πριν με αυτή που έχει δημιουργηθεί τώρα και κάτι ανάλογο θα γίνει και στην ορθοπεδική κλινική και το πρόγραμμα της ΟΠΑΠ Α.Ε θα συνεχιστεί και σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες του νοσοκομείου μας και την ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Είναι ένα έργο σημαντικό για το νοσοκομείο μας.”

“Πρόκειται για ένα νοσοκομείο το οποίο λειτουργεί, βρίσκεται  εν λειτουργία συνεπώς επεμβαίνουμε χειρουργικά ουσιαστικά στο κτίριο γιατί δεν πρέπει να δημιουργήσουμε θορύβους, δεν πρέπει να δημιουργήσουμε σκόνες , πρέπει να δούμε τώρα που φτιάχνουμε, ας πούμε, ένα κλιμακοστάσιο από πού θα διοχετεύεται ο κόσμος και που θα είναι οι προσβάσεις και συνεπώς είναι όπως είπα και πριν μια χειρουργική επέμβαση σ ένα κτίριο που είναι ζωντανό, εν λειτουργία.” λέει η Αλεξάνδρα Ρομοσιού, Πολιτική Μηχανικός ΕΜΠ, Διεύθυνση Έργου.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πλέον, ότι η ποιότητα του περιβάλλοντος του ασθενούς παίζει σημαντικό ρόλο στην θεραπεία του. Δικαιολογημένα κατά συνέπεια η επιδίωξη της ΟΠΑΠ είναι να αναμορφώσει το θεραπευτικό περιβάλλον των δύο Νοσοκομείων, επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και δημιουργώντας ένα ευχάριστο χώρο για τα παιδιά.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων είναι:

• Η λειτουργική και τεχνική αναβάθμιση όλων των Νοσηλευτικών Τμημάτων και Εξωτερικών Ιατρείων, που έχουν ανάγκη.

• Η αναβάθμιση του θεραπευτικού περιβάλλοντος του άρρωστου παιδιού, μέσω της κατάλληλης διακόσμησης, της χρωματικής αντιμετώπισης και της όλης ανάπλασης των χώρων νοσηλείας, παραμονής ή εξέτασης των μικρών ασθενών, με στόχο την δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος.