Και νέα «τυχαία» συνάντηση

Του Τάκη Ψαρίδη

Νέα «τυχαία» συνάντηση του κου Μητσοτάκη με Έλληνα στο εξωτερικό καταγράφουν οι κάμερες που περνούσαν επίσης «τυχαία».

Μετά την γελοία «γουέστερν» συνάντηση του με τον «καουμπόη» στον κάμπο των …Φαρσάλων και με τον ταξιτζή στην Ν. Υόρκη, άλλη μία συνάντηση στο δρόμο, αυτή τη φορά με Έλληνα στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ως γνωστόν οι συναντήσεις αυτές διοργανώνονται από τον Αμερικανό επικοινωνιακό του σύμβουλο, με στόχο την δημιουργία ενός προφίλ λαϊκού ηγέτη που είναι οικείο και αγαπητό σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. 

Η αναφορά αυτή και σε άλλη μία επικοινωνιακή γελοιότητα ενός στην κυριολεξία σκηνοθετημένου πρωθυπουργού, δεν θα είχε καμία σημασία αν δεν έθετε το εξής ερώτημα:

Μπορεί όντως ένας πρωθυπουργός επειδή κάνει ποδήλατο, επειδή επιδεικνύει το γυμνό στήθος του, επειδή κάποια κυρία τον αποκαλεί «γκόμενο» και επειδή συναντά «τυχαία» λαϊκούς ανθρώπους και Έλληνες στο εξωτερικό, να πείσει ότι είναι ένας αγαπητός λαϊκός ηγέτης;  

Μπορεί να πείσει, όταν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι, στους οποίους απευθύνεται, στενάζουν στον καθημερινό βίο τους από τις επιλογές που κάνει το πραγματικό, ανάλγητα νεοφιλελεύθερο, βασιλικό, αλαζονικό, ολίγιστο και ανασφαλές προφίλ του που παρακολουθεί ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους;  

Καθώς φαίνεται τα πάντα είναι δυνατά εφόσον και η πιο κοινωνικά ανάλγητη επιλογή και η πιο απίστευτη γελοιότητα, υποστηρίζονται από το σύνολο σχεδόν των καθεστωτικών ΜΜΕ της χώρας. Οι Αμερικανοί σύμβουλοι κάτι ξέρουν για να επιμένουν στο κερασάκι..