Και τώρα που εκτέλεσε τα συμβόλαια, τι;

Του Χρόνη Πολυχρονίου

«Θα εφαρμοστεί ο εξ ίσου ο Νόμος και για τους δυνατούς και για τους αδυνάτους» διαλαλεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπονοώντας προφανώς, πως αν το ήθελε, θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς.

Για παράδειγμα ο Νόμος να ισχύει μόνο για τους ‘αδύναμους’ φοιτητές και τις ανυπεράσπιστες μωρομάνες προσφυγίνες.

Την ίδια ώρα θωρακίζει ξεδιάντροπα τους ‘δυνατούς’ εντολοδόχους του με Νομοθετικές ρυθμίσεις, εκτελώντας τα συμβόλαια της παρασιτικής ολιγαρχίας και της επιχειρηματικής ελίτ, που υπέγραψε προεκλογικά μαζί τους. Και ως σώφρων Κυβερνήτης τα εκτελεί βιαστικά, στο πρώτο τετράμηνο της διακυβέρνησής του. Μετά δεν ξέρεις τι γίνεται.

Έχουμε και λέμε λοιπόν μεταξύ άλλων:

  Έδωσε ασυλία στα Τραπεζικά στελέχη τα οποία διώκονται για τα δάνεια που χορήγησαν στα Κόμματα και στα ΜΜΕ.

Ξεπάγωσε τους λογαριασμούς και έδωσε την δυνατότητα ανάληψης καταθέσεων από διαπραχθέντα Οικονομικά εγκλήματα, σε ποσά που ξεπερνάνε στο εξωτερικό το 1,2 δις ευρώ.

Η Financial Times κατήγγειλε την αισχρή αυτή προστασία του ‘λευκού κολάρου’. Προς την κατεύθυνση αυτή άλλαξε και τους ποινικούς κώδικες για τα δικά της παιδιά, είπε όμως πως το έκανε για τους ‘μπαχαλάκηδες’.

Δεν παρέλειψε βέβαια να εκτελέσει την πάγια οδηγία του ΣΕΒ για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την δυνατότητα να ασκούν οι Βιομήχανοι αναιτιολόγητες απολύσεις.

Διευκόλυνε την μονοπωλιακή ασυδοσία του Τύπου και των ΜΜΕ, προκειμένου να ικανοποιήσει τον αδηφάγο χορηγό και κουμπάρο του. Εδώ χρειάστηκε να καρατομήσει βέβαια την Εισαγγελέα κυρία Θάνου, της Αρχής Προστασίας από διαφθορά και Αθέμητο Ανταγωνισμό.

Υπερασπίζεται σθεναρά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Συνταγματική διάταξη για την προστασία των Υπουργών που κλέβουν με την ‘ευκαιρία’ των καθηκόντων τους και ετοιμάζεται να αντικαταστήσει την Εισαγγελέα διαφθοράς για το σκάνδαλο Novartis κυρία Τουλουπάκη.

Αυτά τα δύο  δεν είναι συμβόλαια προς τα ΜΜΕ αλλά προς το ΚΙΝΑΛ. Ταυτόχρονα δούλεψε λίγο και το πρόγραμμα ‘νόμος και τάξη’ προκειμένου να είναι σε ‘επιχειρησιακή’ ετοιμότητα το Δεξιό ακροατήριο.

Και γεννιέται αυτόματα το ερώτημα. Τώρα που τα έδωσε όλα αυτά, που ικανοποίησε τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, τι; Υπάρχουν και άλλες πίσω ‘διευκολύνσεις’ και τι απομένει ακόμη να γίνει; Τι του μένει ακόμη να πραγματοποιήσει. Ξένες επενδύσεις και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης;

Δεν το πιστεύει ούτε αυτός ο ίδιος. Σαν βρεγμένη γάτα επέστρεψε από όπου και αν επήγε και χτύπησε πόρτες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Μήπως να κάνει μερικούς Κυβερνητικούς ανασχηματισμούς και διάφορες άλλες πιρουέτες με το Σύνταγμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκεί είναι που θα γίνει ο κακός χαμός. Εδώ είναι χαμένος από χέρι και το ξέρει καλά. Ευτυχώς που ‘κατέχει καλά το θέμα του προσφυγικού και τα …πάει σε αυτό περίφημα. Ούτε έξη διαχειριστές Υπουργοί δεν το ανέλαβαν μέσα σε λίγους μήνες. Μόλις πέντε (5) Υπουργοί και όλοι απέτυχαν.

Μήπως λοιπόν το λίγο βιαστικό σενάριο για πρόωρες εκλογές, από μία Κυβέρνηση που ψιλό τρίζει ή τουλάχιστον δεν έχει βρει ακόμα τον βηματισμό της, είναι υπαρκτό;

Μήπως ο αιφνιδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ και η ‘παράκαμψη’ της Απλής Αναλογικής είναι απλώς το άλλοθι;

Μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει ότι τα συστημικά, τα μεγάλα συμφέροντα και τα ΜΜΕ που τον στήριξαν, αφού τον έστυψαν σαν λεμόνι, δεν τον χρειάζονται πια και ετοιμάζονται να τον εγκαταλείψουν;

Μήπως και φοβάται να αποκαλυφθεί τόσο γρήγορα στον Ελληνικό Λαό, το ΕΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΣ και η γύμνια του;

Διότι η εικόνα μέχρι στιγμής του Κυβερνητικού έργου είναι ξεκάθαρα απογοητευτική. Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές και ισχυρίζονται πως μειώθηκαν επειδή ταυτόχρονα κατεβάζουν τη φορολογία εισοδήματος. Οι κοινωνικές δαπάνες πήγαν περίπατο, αλλά και πάλι ο νέος Προϋπολογισμός δεν τους βγαίνει. Ο διαγκωνισμός μεταξύ ανίκανων και άπειρων Υπουργών καλά κρατεί.

Την ίδια ώρα μια πλειάδα παλαιών στελεχών της παραδοσιακής Δεξιάς παράταξης, γκρινιάζουν φωναχτά και ‘επιφυλάσσονται’. Το επιτελικό κράτος που φέρει την επισήμανση ‘Μητσοτάκης’ απέτυχε. Τα σημάδια λένε πως καταρρέει. Για το λόγο αυτό επιστρατεύονται ξανά οι δημοσκοπήσεις και τα πάνελ. Έρχεται και ανασχηματισμός.

Η επικοινωνιακή αντί-ΣΥΡΙΖΑ φούσκα που στήθηκε ξεφουσκώνει. Η σύγκριση τώρα είναι συντριπτική. Μια αφορμή χρειάζεται για να έλθουν τα πάνω κάτω.

Αν λοιπόν το ‘σχέδιο’ για διπλές κάλπες αφορά τάχα στον αιφνιδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ‘εξαφανιστεί’ από τον πολιτικό χάρτη, τότε δύο τινά μπορεί να συμβούν:

Πρώτον, τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τον αιφνιδιάσουν, το Ελληνικό Λαό ποτέ, ξανά. Και θα χάσουν χλευαζόμενοι τις εκλογές έτσι για πλάκα, όπως για πλάκα τις κέρδισαν στις 7 Ιουλίου. Η Δεξιά παρένθεση είναι μια υπαρκτή και πιθανή απειλή και θα έλθει ως κάθαρση.

Και το δεύτερο: Αρχηγός της Δεξιάς πολυκατοικίας θα αναγορευτεί τότε πανηγυρικά ο Μάκης Βορίδης.