Κινάλ: Το κόμμα- δεκανίκι της ΝΔ και η αξιοπρέπεια του Χάρη Καστανίδη

Αν η απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό των Τζανακόπουλου  -Πολάκη είναι το πιο καθαρό δείγμα  αυταρχισμού από την πλευρά της ΝΔ, η συνυπογραφή της από το Κινάλ, είναι το πιο θλιβερό  δείγμα διολίσθησης της Φώφης Γεννηματά στο τελευταίο σκαλοπάτι πολιτικού εξευτελισμού.

Αρκεί να διαβάσει κάποιος προσεκτικά τη δήλωση του Χάρη Καστανίδη που διαχώρισε τη θέση από το πραξικόπημα και διέσωσε την προσωπική του αξιοπρέπεια..

«Η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να καλεί ως μάρτυρες όποιους κρίνει ότι θα συνεισφέρουν στη διερεύνηση της υπόθεσης», αλλά «δεν μπορεί να καθορίζεται από την πλειοψηφία της ποιος θα μετέχει στη σύνθεση της Επιτροπής για την Προανακριτική».

…«Αλλιώς θα ήταν παραβίαση του κοινοβουλευτικού κανόνα ότι την αποφασιστική αρμοδιότητα για το ποιος εκπροσωπεί μια Κοινοβουλευτική Ομάδα στη σύνθεση μιας επιτροπής την έχει αποκλειστικά η προτείνουσα κοινοβουλευτική ομάδα και κανένας άλλος.

Το  ΙΧ κόμμα της Φώφη πνέει να λοίσθια. Κανείς δεν θέλει να σχετίζεται με μια κληρονόμο που δεν μπορεί να τιμήσει στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές και νομικές αξίες.

Ίσως πρέπει να ζητηθεί η συνδρομή επιστημών πέραν της πολιτικής για να εξηγηθεί για ποιο λόγο την ώρα που στο κόμμα της της δείχνουν την έξοδο, η Φώφη αντί να καταγγείλει την κοινοβουλευτική μεθόδευση του Μητσοτάκη συντάσσεται μαζί του.

Είναι η υπερβολική δόση μίσους για τον Τσίπρα που κάποιοι έβαλαν στην πολιτική συμπεριφορά και τη ρητορική της; Ή απλώς προσωπική αδυναμία να αντιληφθεί τους κανόνες του κοινοβουλευτισμού και τις βασικές αρχές απονομής δικαιοσύνης;

Σε κάθε περίπτωση είναι ώρα κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες σ’ αυτόν το χώρο. Θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης που έχει την εμπιστοσύνη του 45%  όσων ψήφισαν για ηγεσία στις τελευταίες αρχαιρεσίες; Θα είναι κάποιος άλλος;  Ας τα βρουν μεταξύ τους.

Δεν γίνεται να μετέχουν σε ένα κόμμα παράρτημα της ΝΔ, όπως αποδεικνύεται από τις επιλογές της Γεννηματά σε κάθε κρίσιμη απόφαση. Ο εκλογικός νόμος, οι Πρέσπες, η ψήφος των αποδήμων, η Προανακριτική, η αγοραία αντιμετώπιση της Αριστεράς.

Κάθε φορά που η ΝΔ, πρώτα στην αντιπολίτευση και τώρα στην κυβέρνηση, χρειάζεται δεκανίκι η Φώφη είναι εκεί για να το προσφέρει.