Κι όμως ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει ένα λόγο να μην προτείνει ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου: επιτυγχάνει τη διάλυση της ΝΔ

 Για μια φορά ακόμη ο Πρωθυπουργός έπαιξε, μιλώντας με δημοσιογράφους, το παιχνίδι “ψάξε -ψάξε, δε θα το βρεις» με το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτή η περίεργη στάση μόνο δυο εξηγήσεις έχει:

Η μια είναι να μην μπορεί πράγματι να καταλήξει στο όνομα που θα προτείνει καθώς από τη μια πιέζεται από την κοινή λογική και την πολιτική ανάλυση των δεδομένων που οδηγούν στον Παυλόπουλο και από την άλλη από τους οικείους του και άλλους παράγοντες που προσπαθούν να επιβάλουν την ΙΔΕΑ της υπαλληλοποίησης του θεσμού.

 Η άλλη εξήγηση αφορά ένα παλιό απωθημένο: τη διάλυση της ΝΔ και την δημιουργία  αποκλειστικά δικού τους κόμματος.

 Ήδη το κυβερνών κόμμα έχει κοπεί στα δυο. Πολιτικά στελέχη και προσκείμενοι δημοσιογράφοι  συγκρούονται ανοιχτά. Κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες έχουν ταχθεί υπέρ του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας και δεν θα καταπιούν τον παραγκωνισμό τους. Η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ περιμένει και δεν θα μείνει σε απραξία.

Ενδεχομένως αυτό επιδιώξει το «Μητσοτακέικο». Να εκμεταλλευτεί ο Κυριάκος την ιδιότητα του Πρωθυπουργού εν ενεργεία και να απομακρύνει τους προκατόχους του, στην πορεία να καταλύσει την -καραμανλική πάντα- ΝΔ και να βάλει σωστή θέση του ένα κόμμα απολύτως μητσοτακικό. 

Ε, ρε γλέντια…