Κορωνοϊός: Με αλχημείες προσπαθούν να μειώσουν τον αριθμό των νεκρών

Αίσθηση προκάλεσε μία αναφορά της Βάνας Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του τρόπου καταγραφής των νεκρών. Μέχρι και σήμερα οι σκληροί δείκτες επιμένουν, καθώς δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, τη στιγμή που η κυβέρνηση σφυρίζει το τέλος της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε τα εξής:

«Ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται στη χώρα δεν έχει μειωθεί με τον κυλιόμενο μέσο του 7ημερου να είναι στους 60 περίπου θανάτους την ημέρα. Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής μας προσπαθήσαμε να αναλύσουμε περαιτέρω αυτό το φαινόμενο που σίγουρα είναι πολυπαραγοντικό.

Σύμφωνα με τους κλινικούς γιατρούς της Επιτροπής, σημαντικό ποσοστό των συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους σήμερα, αφορά σε άτομα με σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή σε υπερήλικες με πολλές συνοσηρότητες, οι οποίοι βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό νοσηλευόμενοι για το υποκείμενο νόσημά τους».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ