Κρίμα, κύριε Τσίπρα

Του Μιχάλη Ραμπίδη

Το άρθρο 16 του συντάγματος για τη λειτουργία μη κερδοσκοπικών ιδιωτικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έπρεπε να έχει αλλάξει πριν από δεκαετίες. Δεν έχουμε κλειστά τα μάτια μας και βλέπουμε καλά ότι σ’ όλες τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης οργιάζουν τα ιδιωτικά σχολεία, όπου κατοικοεδρεύουν τα καμάρια σας, των (εκάστοτε) τριακοσίων και των “διπλανών”…..

Γιατί να μην ισχύει και στην Ελλάδα ότι σ’ όλο τον κόσμο; Οι ιδεοληψίες και τα μικροσυντεχνιακά συμφέροντα θα ορίζουν τη μοίρα αυτού του τόπου; Ως πότε;

Από τη μια είμαστε ντεμέκ Ευρώπη κι από την άλλη στέλνουμε τα παιδιά μας σε πανεπιστήμια των Σκοπίων, της Σόφιας, του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου και σ’ όλες σχεδόν τις πόλεις των Βαλκανίων, την Αφρική δεν την ανακαλύψαμε ακόμα….

Και χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι γόνοι των τριακοσίων του ελληνικού κοινοβουλίου πέρασαν ή φοιτούν σήμερα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ- ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ & ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΣΑΣ.

-Πόσες χιλιάδες παιδιά μας φοιτούν στο εξωτερικό με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική (συναλλαγματική) μας αιμορραγία;

-Πόσα παιδιά μας διαπρέπουν ως καθηγητές στα ξένα πανεπιστήμια, χωρίς να έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν και να δουλέψουν σε ελληνικά σχολειά;

-Πόσους Σπουδαστές θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε από γειτονικές χώρες, από χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και βάλε …..

-Ποια επιπρόσθετη ώθηση θα δίναμε στην έρευνα και την τεχνολογία;

-Γιατί δίνετε το «φιλί της ζωής» σε έναν εν πολλοίς σαθρό ιστό από την οικογενειοκρατία και την αναξιοκρατία Ακαδημαϊκή κοινότητα, τώρα που η εμπροσθοβαρής εκκίνηση της ελληνικής κοινωνίας έχει σαν πρώτο ζητούμενο την αξιοκρατία;

Για ποια ιδεολογία μας μιλάτε κύριε πρωθυπουργέ; Αυτή που άφησε την παιδεία δεκαετίες πίσω και που θα μας πάει με την τακτική σας ακόμα δέκα χρόνια πάρα-πίσω.

Κρίμα και σε σας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τους εγγράμματους-μορφωμένους ομιλώ, που δεν είστε παρτάκηδες και μένετε άφωνοι!

Πολλά κρίμα και στους “προοδευτικούς” πανεπιστημιακούς που έκαναν επιστήμη τον ιδεολογικό τους στρουθοκαμηλισμό.

Συνέλθετε, για την μόρφωση των παιδιών μας μιλάμε, για το συμφέρον του έθνους και της πατρίδας!