Κρυμμένοι στον πανικό της ανικανότητας!

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Από παντού μας ζώνουν κίνδυνοι, από παντού μας έχει περικυκλώσει ο ζόφος, ξεμείναμε από διαφυγή σαν ποντίκια πιασμένα στην φάκα της απάτης, στο βολικό ψέμα που μας οδηγεί στην μιζέρια και στην απόγνωση των πολλών. Παρακολουθούμε ατάραχοι το εθνικό μας δράμα, με την διάλυση του ιστού της κοινωνίας, από τον εγχώριο εμπορικό διαχειριστή διαμελισμού αξίας και αξιών.

Σε έναν τόπο που ζούμε από τύχη, από άγνοια και την ανεπτυγμένη ανοσία των αήττητων ανόητων, που πλεονάζουν. Σε αυτούς απευθύνονται τα μηνύματα του 112 της τελευταίας στιγμής, που δεν προλαβαίνει ο ανόητος να τα διαβάσει, γιατί ήδη έχει αρχίσει να τρέχει ανάμεσα από φλόγες και καπνούς. Η μοναδική …  προσφορά της πολιτικής προστασίας, το 112! Πέραν τούτου … μπακλαβάδες! Καθώς η κρατική υπηρεσία πανικού, αγνοεί την πρωταρχική της ευθύνη , αυτή της πρόνοιας!

Κρυμμένοι στον πανικό της ανικανότητάς τους, …. συσκέπτονται κρυφίως και ετεροχρονισμένα τι τάχα; Τον σχεδιασμό εκ των υστέρων, πλάνου μη δράσης ή απόδρασης των ευθυνών τους; Εξαφανισμένοι στην ανευθυνότητά τους, στην παραπληροφόρηση και στην απόκρυψη της πραγματικότητας, πως σε πολλά σημεία η Ελλάδα φλέγεται, μιλούν οι καπνισμένοι ανταποκριτές μονότονα, για προσπάθεια … οριοθέτησης της πυρκαγιάς στην Παλαιάς Πεντέλης. Και ενώ σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, η παρουσιάστρια της ΕΡΤ1 επί λέξει είπε στις 23.28:

“Να φύγουμε τώρα από την δική μας πυρκαγιά (έτσι ξαφνικά) και να πάμε στις πυρκαγιές της Ευρώπης”! Σε μια αστεία και άκομψη προσπάθεια να εξισορροπήσει ανόμοιες καταστάσεις και να δικαιολογήσει έτσι ωμά, την …  πυρπολημένη κυβέρνηση! Ένας ακόμη καθημερινός εμπαιγμός, με άστοχο αλλά γρήγορο παραλληλισμό, κάποιου … κουτοπόνηρου  προπαγανδιστή διευθυντή ειδήσεων.

“Θα το κάψουμε σήμερα κυρ Στέφανε”. Και κατά τις 23.50 μας ενημέρωσαν πως συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη από το Μαξίμου ο σε διακοπές πρωθυπουργός και ενημερώθηκε (!) για την εξέλιξη της πυρκαγιάς! Της δικής μας, όχι των ευρωπαίων! Αγνοούμενος από τις 17.15 που ξεκίνησε η πυρκαγιά! Ασφαλώς και  ανασάναμε ανακουφισμένοι αφού …  ενημερώθηκε μετά από τόσες ώρες, πάλι καλά που την πρόλαβε εν εξελίξει! Ακόμα και για την “φωτιά στα μπατζάκια μας”, χρειαζόμαστε απαραίτητα μια ενημέρωση …  προπαγάνδας! Σε μια άμεση προσπάθεια …. οριοθέτησης! Συνεχούς όμως. Οριοθετημένοι έως εσχάτων ……