Κυμπουρόπουλος: Με πείραξε η ουσία και όχι το ύφος Πολάκη

«Είναι μία άποψη ενός πολίτη, τυγχάνει να είναι υπουργός. Έτσι την αντιμετωπίζω, την ακούω, την φιλτράρω και προχωράω», απάντησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος σχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και την ανάρτησή του στο facebook.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μιλώντας στο Open Tv, πρόσθεσε: «Δεν θα σταματήσει η πορεία μου από την γνώμη ενός ανθρώπου. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και θα φτάσω εκεί που θέλω και μπορώ να φτάσω».

Όταν ρωτήθηκε αν τον πείραξε περισσότερο η ουσία ή το ύφος της δήλωσης, τόνισε: «Η ουσία. Δεν έχει να κάνει με ονόματα. Εδώ μιλάμε για πολιτική. Τι είναι η αναπηρία και πώς η πολιτεία επηρεάζει να μην γίνονται οι ανάπηροι ενεργοί πολίτες. Είναι βαθιά πολιτικό το θέμα».

Ερωτηθείς τι θα έκανε αν τον συναντούσε τον κ. Πολάκη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε: «Θα τον έβαζα κάτω θα καθόμουν να κάνω διάλογο να δω τι θέλει να πει. Η προσωπική επαφή, λόγω και ειδικότητας ανοίγει πόρτες. Θα τον άκουγα τι έχει να πει. Ήθελα να ακούσω τι έχει να πει και τι έχει να δώσει κάτω από την πολιτική του στάση. Να το βάλει ως πολιτικό ζήτημα. Να μην κάνει μια απλή κάλυψη και να συνεχίσει».

Αναφορικά με τη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απέναντι στα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης, σημείωσε:  «Ήθελα να ακούσω τι έχει να πει. Να μην κάνει μία απλή κάλυψη και να συνεχίσει». Σημείωσε ακόμη ότι «ήθελα μία πιο σταράτη, πιο πολιτική στάση από τον πρωθυπουργό».

Κλείνοντας είπε: «Η στιγμή δημιουργεί διαστρεβλώσεις. Δεν μπορεί να ακυρωθεί η πορεία μου. Ένας διορισμός που ήταν νόμιμος. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, που μου είπε ο απλός κόσμος ένα μπράβο για το ποιος είμαι και πώς έχω φτάσει εδώ πέρα. Είναι σημαντική η οικογένεια, να βοηθάει. Αλλά πρέπει να υπάρχει πολιτεία που να βοηθά. Πρέπει να ζει και να είναι λειτουργικός σε ένα κράτος που θεωρείται κοινωνικό».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ