Κυριάκος Μητσοτάκης: Κουδούνια

Του Γ. Λακόπουλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έναν φίλο και σύμβουλο- τον Συνολάκη με το όνομα- που θα έσβηνε τη φωτιά στο Μάτι «σε μισή ώρα». Αλλά ξέχασε να τον καλέσει και στην Κόρινθο κάηκαν επί τρεις μέρες 50.000 στρέμματα.

Προειδοποίηση. Το κείμενο που ακολουθεί περιέχει , σε κάποια σημεία, εκφράσεις ακατάλληλες για ευπρεπείς ανθρώπους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έναν φίλο και σύμβουλο- τον Συνολάκη με τ΄ όνομα- που θα έσβηνε τη φωτιά στο Μάτι «σε μισή ώρα». Αλλά ξέχασε να τον καλέσει και στην Κόρινθο κάηκαν επί τρεις μέρες 50.000 στρέμματα.

Δυο από τα καλύτερα στελέχη της ΝΔ – δυο γυναίκες: η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη-διέσυραν τον υπουργό Τσιάρα και έτριψαν στο πρόσωπο του πραγματικού συντάκτη το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια-καταψηφίζοντας.

Αλλά ο Μητσοτάκης ούτε στη Βουλή δεν πήγε. Νόμιζε ότι ψιχαλίζει και δεν έβγαλε κιχ. Πού οι καιροί που έκανε τσαμπουκάδες με τον Αντώναρο και την Παπακώστα.

Ένας μεγαλοεφοπλιστής δήλωσε, σε διεθνές ακροατήριο, ότι ο ίδιος και οι σαν αυτόν «χ…ζουν τον Πρωθυπουργό» της χώρας τους . «Δεν έχει καμία χρησιμότητα».

Προσοχή: δεν τον έχουν …»χ…νο»-ήτοι δεν αναφέρεται σε κάτι που έγινε στο παρελθόν.

Τον «χ΄…ζουν», τώρα. Ενεστώτα διαρκείας . Άρα το «χ…μο». συνεχίζεται.

Δια της σιωπής του υπουργός Πλακιωτάκης, ερωτηθείς συμφώνησε με τον «Πάνο» και ο Πρωθυπουργός τον καμαρώνει ακόμη. Και τον υπουργό και τον «Πάνο».

Καμιά έκπληξη. Ο εφοπλιστής έχει τη φήμη ότι για να τις επισκέψεις του σε υπουργούς δεν ζητάει ραντεβού. Δίνει μια κλωτσιά στην πόρτα και μπαίνει.

Αλλά ο Κυριάκος του χρωστάει. Όχι μόνο τη συνδρομή του όταν πάσχιζε να γίνει αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός.

Αλλά και …66.2000 παγούρια που πρόσφερε στα σχολεία και η Κεραμέως ανακήρυξε το ομώνυμο Ίδρυμα, «προστάτη της υγείας των μαθητών και του περιβάλλοντος».

Ότι η οικογένεια του εφοπλιστή συνδέθηκε κάποια στιγμή με την εταιρία Zeus+Dione, από την οποία αποχώρησε πρόσφατα η σύζυγος του Πρωθυπουργού, μπορεί να είναι απλώς σύμπτωση.

Σύμπτωση όμως είναι ούτε ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος πήγε στην Τήνο σκηνοθετούμενο από τους επικοινωνιολόγους του επειδή «προτίμησε το πλοίο της γραμμής», ούτε ότι επέστρεφε με ελικόπτερο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος – μεγάλο απόκτημα για την …αντιπολίτευση-εμμέσως διέψευσε ότι ήταν «Σινούκ» και μίλησε για «νοικιασμένο», αλλά κρύβει από ποιον και πόσο πήγε η κούρσα..

Έτσι κι αλλιώς δεν κάνει διαφορά: και στις δυο περιπτώσεις διατέθηκε κρατικό χρήμα για ιδιωτική εξυπηρέτηση.

Ένας νεόκοπος βουλευτής- «της οικογένειας»-λέει στη Βουλή ότι κάποιος «μπορεί να είναι κακός σύζυγος αλλά καλός γονιός» και τον κάνουν «μαύρο» στα ΜΜΕ και ο Πρωθυπουργός- που έχει εμπειρία συνεπιμέλεια- τον καλύπτει .

Ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας, ακέραιος και θαρρετός πολιτικός-ποιος να ξεχάσει πώς αντέδρασε όταν στο παλιό «Μέγκα» πήγαν να του πουλήσουν εξυπνάδες- είπε ευθέως στον Πρωθυπουργό ότι δεν θα ξαναπολιτευτεί- τουλάχιστον μαζί του.

Ο Economist γράφει ότι η Ευρώπη χτυπάει στην πλάτη τη σημερινή Ελλάδα του Μητσοτάκη, γιατί είναι το «φυτό» της τάξης: κάνει ότι της λένε πειθήνια.

Α, να μην ξεχάσουμε. Ο Σαμαράς -της ανδρικής σχολής πάντα-πήρε πρόσκληση από τον Πρωθυπουργό για κάτι εγκαίνια και του την επέστρεψε.

Αυτά λοιπόν τα νέα. Άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλαβαίνει ότι άρχισαν να του κρεμάνε κουδούνια;

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR