Κυριάκος Μητσοτάκης: Μπουρλότο

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αν στοχοποιήθηκαν κάποιοι, αυτοί είναι ο Τσίπρας, οι εισαγγελείς και δημοσιογράφοι. Αν ο Πρωθυπουργός αγνοεί τον Άρειο Πάγο και προτίθεται να βάλει μπουρλότο στη Βουλή, κακό του κεφαλιού του.

Στην παραζάλη που βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Θεός και η ψυχή του ξέρουν πόσο τρέμει την πρώτη εμφάνισή του στη Βουλή – μετά το βούλευμα του Αρείου Πάγου.

Το αριστούργημά του για «σκευωρία» αντί για σκάνδαλο Novartis, έγινε κομμάτια και θρύψαλα και ο Τσίπρας θα κλέψει εκκλησία.

Αλλά καθώς είναι γνώστη η ροπή του Μητσοτάκη στις ακρότητες και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να τον αφήσει να φύγει από τη Βουλή, χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Ο πορτ-παρόλ του Γιάννης Οικονόμου είπε ότι, ισχύουν ακόμη όσα έχει υποστηρίξει ο Πρωθυπουργός περί «σκευωρίας», «συμμορίας» και «κουκουλοφόρων».

Ή τα έχουν χαμένα εντελώς, ή έχουν άλλα πράγματα στο νου τους, διόλου ενθαρρυντικά για την πολιτική ομαλότητα και τη δημοκρατική τάξη.

Υπάρχει αμετάκλητο βούλευμα Αρείου Πάγου, που ξεκαθαρίζει ότι το σκάνδαλο Novartis δεν είναι «σκευωρία».

Οι ενέργειες των εισαγγελέων που το ερεύνησαν -προτού τους απομακρύνει η κυβέρνηση- υπήρξαν σύννομες και πάντως οι μάρτυρες δεν ήταν «κουκουλοφόροι».

Αντίθετα παρανομίες εντοπίζονται στις συμπεριφορές όσων συνέπραξαν στην παραπληροφόρηση της «σκευωρίας».

Αν ο Πρωθυπουργός εμφανιστεί -τελικά- στη Βουλή και επιμείνει σε όσα λέει ο εκπρόσωπός του, θα δημιουργήσει σύγκρουση της Εκτελεστικής Εξουσίας με το Ανώτατο Δικαστήριο. Ήτοι: θεσμική κρίση.

Αυτή είναι η πρόθεσή του; Βλέπει ότι χάνει την εξουσία και γαία πυρί μυχθήτω;

Αυτές οι συμπεριφορές έχουν προϊστορία στην παράταξη που εκπροσωπεί – και οσάκις εκδηλώθηκαν η χώρα πλήρωσε ακριβά.

Εκεί το πάει ο Μητσοτάκης; Να ανατινάξει την Δημοκρατία, επειδή η Δικαιοσύνη δεν του κάνει τα χατίρια;

Υποκαθιστά το βούλευμα του Αρείου Πάγου, με το πόρισμα της Προανακριτικής της Βουλής, ή με τα κείμενα αμφιλεγόμενων δικαστικών, όπως διακινείται σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ;

Τι εννοεί ο Οικονόμου παπαγαλίζοντας ότι η υπόθεση εκτός από το δικαστικό και ποινικό σκέλος… έχει και το πολιτικό, και τα πολιτικά που έχει πει ο Πρωθυπουργός «ισχύουν και μέρος τους επιβεβαιώνονται»;

Τι άλλο εκτός από πολιτικό χαρακτήρα θα μπορούσαν να έχουν οι θέσεις ενός Πρωθυπουργού; Διεκδικούσαν μήπως και… δικαστικό;

Όταν η Δικαιοσύνη, στο ανώτατο επίπεδο, καταλύει κάθε πρόφαση, που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τις προγενέστερες πρωθυπουργικές δηλώσεις, πώς νοείται αυτές να ισχύουν ακόμη;

Ο Οικονόμου έστρωσε το δρόμο για πολιτική ανωμαλία, μιλώντας για «στοχοποίηση πολιτικών προσώπων» και για εννέα από τα δέκα υπάρχει, «οριστική απαλλαγή».

Υπάρχει αρχειοθέτηση, όχι «απαλλαγή» – γιατί δεν υπήρξε κατηγορία. Νόμιμη εισαγγελική έρευνα έγινε, με βάση κανονικές μαρτυρίες, όπως λέει το βούλευμα.

Αν στοχοποιήθηκαν κάποιοι, αυτοί είναι ο Τσίπρας, οι εισαγγελείς και δημοσιογράφοι.

Αν ο Πρωθυπουργός αγνοεί τον Άρειο Πάγο και προτίθεται να βάλει μπουρλότο στη Βουλή, κακό του κεφαλιού του.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR