Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρηγοριά

Toυ Γ. Λακόπουλου

Οι νέες δημοσκοπήσεις θα μας ενημερώνουν ότι όσο χειρότερος είναι ως Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, τόσο ανεβαίνει το πάθος των Ελλήνων να τον ξαναψηφίσουν. Όσο αυξάνονται οι αποτυχημένοι υπουργοί του, τόσο στο δικό του κεφάλι μπαίνουν φωτοστέφανα επιτυχίας.

Είναι τόσο προβλέψιμοι. Όλοι πλέον ξέρουν πώς αντιδρά το σύστημα Μητσοτάκη όταν τον παίρνει από κάτω.

Μετά από κάθε στραπάτσο στη Βουλή- από τον Τσίπρα συνήθως, αλλά την περασμένη Τρίτη και από τη Φώφη Γεννηματά- επιστρατεύονται οι καλύτεροι γελωτοποιοί του βασιλέως, για να του φτιάξουν τη διάθεση.

Και τι δεν έγραψαν. Πόσο καλός ήταν ως αγορητής ο Μητσοτάκης και πόσο κακός ο Τσίπρας – βρήκαν θέμα να τους συγκρίνουν.

Πόσο μεγάλο ακροατήριο- εθνικό σχεδόν- έχει ο ένας, πόσο έχει ξεμείνει από ακροατήριο ο άλλος.

Ότι – καλό- και αν πει ο Τσίπρας θα έχει σε βάρος του το Μάτι «με τα πτώματα», ενώ ότι- κακό – και αν κάνει, λέμε τώρα, ο Μητσοτάκης «μιλάμε για στρέμματα» -αστείον ποσόν.

Το δεύτερο που πάει πακέτο με κάθε πρωθυπουργικό Βατερλό είναι οι δημοσκοπήσεις.

Κάποιοι έχουν βρει το μήνα που τρέφει τους εννιά.

Μετά από κάθε κυβερνητική αποτυχία που πετάει τον Μητσοτάκη στο καναβάτσο-και όπου και αν στρέψει κανείς το βλέμμα του , οι σκηνές με τις αντιδράσεις των πολιτών , θυμίζουν το πέρασμα του Λάμπρου Κωνσταντάρα από το χωριό Άγριλος ως Μαυρογυαλούρου- ….. πλακώνουν με «πίτες» και «κολώνες» για να μας πείσουν ότι η χαρακτηριστική ιδιότητα του μέσου Έλληνα είναι ο μαζοχισμός.

Οι νέες δημοσκοπήσεις θα μας ενημερώνουν ότι όσο χειρότερος είναι ως Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, τόσο ανεβαίνει το πάθος των Ελλήνων να τον ξαναψηφίσουν.

Όσο αυξάνονται οι αποτυχημένοι υπουργοί του, τόσο στο δικό του κεφάλι μπαίνουν φωτοστέφανα επιτυχίας.

Όσο η οικονομικά πάμε κατά διαόλου, όσο στην πανδημία η Ελλάδα είναι δεύτερη σε νεκρούς στην Ευρώπη και όσο περισσότερα δάση καίγονται, τόσο περισσότερο πιθανό είναι να ξανακυβερνήσουν όσοι ευθύνονται γι αυτά. .

Τέτοια θα προσκομίσουν οι μάγοι -της δημοσκοπίας- με τα δώρα. Μια από τα ίδια. Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Άντε κάπου να ψιλομειωθεί μερικά δέκατα της μονάδας η «ψαλίδα» στην πρόθεση ψήφου, να ψιλοτσιμπίσει η λαϊκή δυσαρέσκεια σε κάποια θέματα ή να πέσει κι άλλο η αποδοχή Χρυσοχοΐδη, προς όφελος του Σκέρτσου.

Κατά τα λοιπά δεν αλλάζει τίποτε. Η χώρα πορεύεται ορθόπλωρη, χάρη στα στιβαρά χέρια του καπετάν Κυριάκου που κρατούν σταθερά το τιμόνι.

Η νίλα που του έκαναν στη Βουλή ο Τσίπρας με Φώφη δεν είναι αυτό που νομίζετε.

Αυτά που ζήσαμε αυτό το καλοκαίρι δεν είναι η κατάρρευση, αλλά ο θρίαμβος του επιτελικού κράτους.

Θα πείτε: αυτά έχει, με αυτά πολιτεύεται ο άνθρωπος.

Μόνο που ο βασιλιάς είναι τόσο γυμνός, ώστε η δημοσκοπική «επανάληψη των προηγουμένων» και το λιβάνι των «κόλουμνιστ», είναι απλώς «παρηγοριά στον άρρωστο, ώσπου να βγει η ψυχή του».

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR