Κυριάκος Μητσοτάκης: Φιάσκο

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Όλα στο μέγαρο Μαξίμου πάνε στραβά κι ανάποδα. Και το μεγάλο κόλπο με τα Μάρμαρα, απολήγει σε μεγάλο φιάσκο.

Και τι δεν έχει γράψει η κομπανία Mitsotakis and friends στα ΜΜΕ, για το μεγάλο όραμα του έθνους, που υλοποιεί ο Πρωθυπουργός: την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ακόμη και… «φθόνος» καταλογίσθηκε στον Τσίπρα, γιατί είπε το αυτονόητο: δεν δανείζεσαι κάτι που σου ανήκει.

Από το μέγαρο Μαξίμου συνέχιζαν το μπαλαμούτι της «επανένωσης». Βέβαιοι ότι έχουν το απόλυτο προεκλογικό όπλο, που «θα πιστωθεί ο Μητσοτάκης», κατά την παπαγαλική αρθρογραφία.

Ο ίδιος πήγε στην – άβουλη- πρόεδρο της Δημοκρατίας και τι της είπε ο αθεόφοβος:

Έχει κάνει «συστηματική δουλειά» και «θα αποδώσει καρπούς», απλώς «δεν θα γίνει άμεσα». Πότε θα γίνει; «Εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί και πάλι μετά τις εκλογές».

Της έλεγε δηλαδή – σε δημόσια ακρόαση- ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία. Τελειωμένη δουλειά. Αν δεν τον ξαναψηφίσουν οι πολίτες, αυτοί θα φταίνε.

Δεν πρόλαβε να βγει από το προεδρικό Μέγαρο και ήλθε η κρυάδα από το Λονδίνο:

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα «ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο» και δεν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, τον τάπωσε η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Μισέλ Ντόνελαν.

Η ίδια εξήγησε στο ΒBC ότι δεν το συζητούν καν. Γιατί «θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου» και θα επεκταθεί η συζήτηση για «ολόκληρο το περιεχόμενο των μουσείων μας».

Οι Βρετανοί έχουν κατακλέψει των πολιτισμό πολλών λαών και ξέρουν τις τους γίνεται. Δεν έκαναν καμία συζήτηση με τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Ο νέος Πρωθυπουργός Σούνακ, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τον Έλληνα ομόλογό του – ακόμη και όταν επισκέφθηκε τη χώρα του.

Ο δικός μας συζητούσε με τον … Κάρολο και την Καμήλα, που δεν τους πέφτει λόγος, και ο Γεραπετρίτης με το Βρετανικό …Μουσείο.

Όλοι μαζί έλεγαν ψέματα: ότι η «συνένωση» επίκειται. Στις λεπτομέρειες βρίσκονται.

Ξεφτίλα επί της ξεφτίλας. Ο Μητσοτάκης έχει κάνει την Ελλάδα χώρα κλοτσοσκούφι, κυνηγώντας μεγαλομανίες και χίμαιρες. Και διαρκώς ξεπέφτει.

Τα διεθνή ΜΜΕ τον διασύρουν για τις υποκλοπές.

Οι Τούρκοι τον στήνουν στον τοίχο, γιατί δεν τηρεί συμφωνίες που ισχυρίζονται ότι έχει κάνει μαζί τους- χωρίς κανείς στην Ελλάδα να έχει ιδέα, ούτε καν ο υπουργός Εξωτερικών.

Για χάρη στο Πεντάγωνο ο υπουργός Άμυνας πλακώνεται με τον – δεμένο με … στικάκια – Α/ΓΕΕΘΑ.

Με τον φόβο του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι, βάζει τον Ντογιάκο κουρελιάζει το Σύνταγμα – και πάει η σφαλιάρα σύννεφο από όλους τους συνταγματολόγους της χώρας.

Πλην Γεραπετρίτη: κατέστη πλέον η χαρά του Παυλόπουλου, του Σωτηρέλη και του Βενιζέλου.

Όλα στο μέγαρο Μαξίμου πάνε στραβά κι ανάποδα. Και το μεγάλο κόλπο με τα Μάρμαρα, απολήγει σε μεγάλο φιάσκο.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR