Μήνυμα των εκλογών οδηγός για διορθωτικές κινήσεις προς όφελος του λαού

Του Χάρη Τσιόκα


Το αποτέλεσμα των εκλογών έδωσε καθαρό προβάδισμα νίκης στην ΝΔ προκειμένου να συνεχίσει την εφαρμογή των προγραμματικών  και  πολιτικών της στοχεύσεων.

Η εκλογική καταγραφή του αποτελέσματος για τον Σύριζα ΠΣ δείχνει πως, η κοινωνια όμως δεν διέκρινε ,δηλ. δεν πεισθηκε , για το εφικτό εφαρμογής  εναλλακτικού δρόμου διακυβέρνησης ! Και σ αυτο συνέβαλαν  τόσο τα θέματα της  ατζέντας του «διαλόγου»  που κυριάρχησαν  στη προεκλογική περιόδο όσο και οι μικροκομματικές περιχαρακώσεις/αγωνίες  για την εκλογική τους καταγραφη των κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται στον  προοδευτικο χώρο.

Χάθηκε η προγραμματική αντιπαράθεση για το αύριο/. Η Χώρα όμως κινδυνεύει να παραδοθεί για αλλά τέσσερα χρόνια σε ανεξέλεγκτη εφαρμογή των πολιτικών της ΝΔ που οξύνουν ανισότητες , συρρικνώνουν την εγχωρια παραγωγικη βαση  και περιθωριοποιούν τη χώρα.

Χρειάζεται πλέον  στην νέα προεκλογική περίοδο αποφασιστική αλλαγή και της ατζέντας αντιπαραθεσης και των δυνάμεων / στελεχιακού δυναμικού  που μπορούν να το υπηρετήσουν.

Ανάγκη λοιπόν  για τον προοδευτικο χώρο ,ιδιαιτερα τώρα , που οι εκλογές σε λίγο καιρό θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής να αναμετρηθούν προγράμματα διακυβέρνησης που αφορούν τους πολίτες  και όχι καταγραφή μικροκομματικών περιχαρακώσεων όπως δείχνει να προσανατολίζονται ορισμένα κόμματα.

Να γίνει διακριτό πως : Το  ζήτημα δεν είναι η μικροκομματική  επιβίωση αλλά η αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνικής και παραγωγικης βασης της χώρας !

Γι’ αυτό ακριβως κυρίαρχη επιδιωξη  πρέπει να γίνει ώστε η πολιτικη να παψει να είναι εργαλείο  για  τους λίγους και να επιστρέψει στην κοινωνία και τις ανάγκες!

Τα κομματικα επιτελεία πρεπει να κριθούν για τις προγραμματικες δεσμεύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας.

  Και σ αυτο τον στόχο , το δεύτερο κόμμα, ο Συριζα ΠΣ ,  ως κορμός της προοδευτικης παράταξης,  καλείται  με αυτοκριτική και αναδιάταξη των Δυνάμεων να διεκδικήσει στις εκλογές την αλλαγή της πολιτικης και προγραμματικής ατζέντας αναμέτρησης δείχνοντας ταυτόχρονα και το πολιτικό προσωπικό και την κοινωνική συμμαχια με την οποία μπορεί να ανοίξει το δρόμο της πολιτικης αλλαγης.

Γιατί ο Σύριζα ΠΣ και ο Αλέξης Τσιπρας προτάσσουν απαντήσεις στα προβληματα της ελληνικής κοινωνιας και όχι τις αδιάφορες κοινωνικά μικροκομματικές διεκδικήσεις…

Η στρατηγικη των εκλογών πρέπει να αγωνίζεται για  ένα Ρεύμα Νίκης και όχι απλά στη καταταξη  του δευτέρου κόμματος

Προοδευτικη  απάντηση λοιπόν  ειναι το θέμα, γι αυτό πρέπει να προτάσσεται το αίτημα της πολιτική αλλαγή

Ο Α. Τσίπρας και ο Σύριζα ΠΣ στις επαναληπτικές εκλογές με συντεταγμένο τρόπο καλούνται να προχωρήσουν  σε αναδιάταξη των δυνάμεων επαναφέροντας τη  θετική και νικηφορα πορεία για τον προοδευτικό χώρο που θα δώσει διέξοδο ελπίδα στην κοινωνία και τη χώρα

Με αυτοκριτική, και αλλαγές,μπορει και πάλι στις επαναληπτικές Εκλογές να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα νικηφορα πορεία και  προοπτική ελπίδας