Μαζική συγκέντρωση για τα εργασιακά

Απεργία: Ανθρώπινο «ποτάμι» για εργασιακά και 8ωρο - Εικόνες και βίντεο από τις μαζικές διαδηλώσεις

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, με συμμετοχή Τσίπρα, Γεννηματά, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη. Χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους με πανό και πλακάτ για το 8ωρο.

Παρόντες Τσίπρας, Γεννηματά, Κουτσούμπας, Βαρουφάκης 

Στο πλευρό των εργαζομένων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Για χάρη μιας μικρής ελίτ επιχειρηματιών βάζει στο στόχαστρο τον κόσμο της εργασίας, νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό. Ο κόσμος της εργασίας όμως είναι που θα δώσει ρεπό διαρκείας στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, στον κ. Μητσοτάκη και στους υπουργούς του» δήλωσε από την πλατεία Κλαυθμώνος ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση «με το εργασιακό νομοσχέδιο μας γυρίζει πίσω στις ατομικές συμβάσεις, στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό» δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που βρέθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων.

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων», δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. «Τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Για να μη ζήσουν μια ζωή σκλάβου τον 21ο αιώνα» πρόσθεσε.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις βρέθηκε και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μαζί με σύσσωμη την αντιπολίτευση. Σε ανάρτηση του κόμματος σημειώνεται πως «το ΜέΡΑ25 στέκεται δυναμικά απέναντι στις αθλιότητες που υπονομεύουν την ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα και τα κεκτημένα του κόσμου της εργασίας».