Ο Άδωνις ως σκιά του Κυριάκου

Γράφει ο Σχολαστικός

Μια φωτογραφία χίλιες και περισσότερες λέξεις. Η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον Τζιτζικώστα και στον Άδωνι Γεωργιάδη, ακύρωσε όλες τις ελπίδες κάποιων παρατηρητών ότι η ενδεχόμενη επικράτησή του στη ΝΔ θα μπορούσε να ωφελήσει το πολιτικό σύστημα. Είναι προφανές ότι ο Γεωργιάδης, που ήταν εξ αρχής λαγός σ’ αυτή την κούρσα, πλασάρεται πλέον ως Νο 2 στο σύστημα του Κυριάκου. Μ’ αυτόν θα κάνει ο Μητσοτάκης τις αλλαγές που υπόσχεται στο κόμμα του; Και μ’ αυτόν φιλοδοξεί να κυβερνήσει μια ευρωπαϊκή χώρα;

Το σκηνικό ήταν απογοητευτικό και έδειξε ότι τίποτε στην πολιτική δεν είναι δωρεάν. Βάλτε και λίγο από Τζιτζικώστα συν τον Βορίδη και προκύπτει ότι ο νεώτερος Μητσοτάκης αυτοαναιρείται. Το εκσυγχρονιστικό και ήπιο προφίλ, που φιλοτεχνούσε ως τώρα, σκιάζεται από το παρελθόν των παλαιών βουλευτών του Καρατζαφέρη. Με τέτοιες παρέες δεν πάει κάνεις μπροστά στην πολιτική.

Πως να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;

Μπορεί να έχει όποια γνώμη θέλει κάποιος για την τελετή αγιάσεως των υδάτων την ημέρα των Θεοφανίων στον Πειραιά. Ήταν όμως μια παράδοση, όχι μόνο πολιτική, αλλά και θρησκευτική. Εκεί συγκεντρώνονταν κάθε χρόνο η πολιτική ηγεσία, χωρίς εξαίρεση.

Τσίπρας-ΔεξαμενήΤο ενδεχόμενο των εντάσεων, που δεν έλειπαν και στο παρελθόν, δεν έβαλε σε κανέναν την ιδέα να καταργήσει την παράδοση. Το πολύ να μάζευαν απόβραδο τα νεράντζια της περιοχής που εκσφενδόνιζαν κάποιοι θερμόαιμοι εναντίον των πολιτικών. Οι πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης πάντως σεβάσθηκαν το ‘δικαίωμα’ του πρώτου λιμανιού της χώρας σ’ αυτή την πολιτικοθρησκευτική τελετή.

Με ακρισία και προφανώς για να αποφύγει τις αποδοκιμασίες ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε στον Πειραιά και προτίμησε τη Δεξαμενή στην Αθηνών πιστεύοντας ότι είναι ασφαλής. Πέρα από την απαράδεκτη προχειρότητα της απουσίας υπάρχει και προφανής αφέλεια: όταν ο κόσμος οργίζεσαι εναντίον του πουθενά δεν είσαι ασφαλής.

Του χρόνου θα ρίξει το σταυρό στη μπανιέρα του σπιτιού του;

Κατηφοριές

Όταν ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Βίτσας, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι “η συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο πλησιάζει το απόλυτο”, απλώς δικαιώνονται όσοι έλεγαν για το φαινόμενο του πρώην αριστερού που μόλις περάσει την πόρτα της εξουσίας μπορεί να κάνει -και να πει- τα πάντα….

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ -ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Με ξένα κόλλυβα

Ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις συμφώνησαν με την κυβέρνηση να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές,  ασφαλώς προκαλεί απορίες για πολλούς λόγους.  Εν πάση περιπτώσει όμως είναι κάτι που θα κριθεί από τα μέλη αυτών των οργανώσεων.  Ότι οι ίδιες οργανώσεις, όμως, συμφώνησαν και για την αύξηση και των εισφορών των εργαζομένων αιώνια περισσότερο από εξοργιστικό. Είναι ανήθικο. Αγιάζουν με  ξένα κόλλυβα.

Από κι ως που οι εργοδότες  συζητούν την κυβέρνηση  για αύξηση συνεισφορών των εργαζομένων; Και από ποτέ μια αριστερή κυβέρνηση συζητάει με τους  εργοδότες  ένα τέτοιο θέμα;  Η πρώτη φορά αριστερά, δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο;