Με ποιους και για ποιους

Γράφει ο Χάρης Τσιόκας

Διαχρονικά η θέση και οι δράσεις μου ήταν να ενισχύσουμε τον διάλογο προκειμένου η λύση για στο πρόβλημα με τη γειτονική ΠΓΔΜ, να δημιουργεί αμοιβαίο όφελος στους λαούς, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη !

Και θεωρώ ότι από τη στιγμή που οι συνταγματικές αλλαγές στη γείτονα ξεκαθαρίζουν τα κρίσιμα, επίμαχα θέματα δίνεται η δυνατότητα στις βαλκανικές Χώρες και ιδιαίτερα στη χώρα μας να γίνει -με τη θετική έννοια «ηγέτιδα» δύναμη -δηλαδή παράγοντας όχι μόνο ειρήνης και φιλίας αλλά ανάπτυξης στην περιοχή και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Γιατί για κάθε δημοκρατικό πολίτη οι μικροκομματικές σκοπιμότητες είναι, και πρέπει να είναι,ασύμβατες με τα εθνικά θέματα και την προοπτική της Ελλάδος και των πολιτών!

Δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία της χώρας, έξοδος από τα μνημόνια και παραγωγική ανασυγκρότηση μόνο με δημοσιονομικές πολιτικές! Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων στις στοχεύσεις της ΝΔ και όσων λειτουργούν ως συμπλήρωμα.

Πολύ περισσότερο πρέπει να γίνει καθαρή η αντίθεση με την παλινόρθωση σχημάτων με τις διχαστικές οικονομικά και κοινωνικά πολιτικές που πρεσβεύει η ΝΔ. Υποστηρίζω πως πρέπει «από τη φάση του ξεπερασμένου και άγονου δικομματισμού να περάσουμε στη νέα εποχή του γόνιμου και αντιπροσωπευτικού στα κοινωνικά ζητούμενα διπολισμού» και πως «στόχος είναι να αντικατασταθούν οι παρά φύση συμμαχίες ‘αξιωματούχων της εξουσίας’ από τον ανταγωνισμό, την άμιλλα και τη σύνθεση των δυνάμεων και των κινήσεων της πληθυντικής Αριστεράς (σοσιαλιστών, ριζοσπαστών, κομμουνιστών, οικολόγων και προοδευτικών πολιτών) για τα περιεχόμενα ενός νέου σύγχρονου προοδευτικού προγραμματικού πόλου» που θα αφορούν την κοινωνία τη πραγματική οικονομία τους πολίτες και τη δημοκρατία.

Με τις σημερινές εξελίξεις, ανοίγει μια νέα σελίδα που δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν σαφή θέση για λύσεις που θα απαντούν στο με ποιους και για ποιους ! ‪«Με ποιους και για ποιους».