Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα

Της Πάολας Ψαρρού

PPS (1)

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη άχνη + 2-3 κ.σ. (για το άνοιγμα της ζύμης)
200 γρ. βούτυρο
1 βανίλια (σε σκόνη)
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά το βούτυρο στο μίξερ. Αρχικά μόνο του και στη συνέχεια με την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι (δεν ανακατεύουμε πολύ γιατί τα μπισκότα θα γίνουν σκληρά – αρκεί να ενωθούν τα υλικά).

Με τα χέρια ανοίγουμε τη ζύμη κάνοντάς την επίπεδη (σαν ένα χοντρό φύλλο). Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για μία ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.

Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε λίγη ζάχαρη άχνη και με έναν πλάστη ανοίγουμε φύλλο (περίπου 0,5 εκ.).

Κόβουμε στα σχήματα που μας αρέσουν τα μπισκότα με κουπ πατ. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα και βάζουμε τα μπισκότα.

Ψήνουμε στους 170°C για 10΄- 12΄.

Μόλις κρυώσουν λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί.

Βυθίζουμε τα μπισκότα μέχρι τη μέση ή κατά το 1/3 στη λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Σημ.: Η δόση είναι για 25 μπισκότα μεσαίου μεγέθους.

Καλή επιτυχία!