Νέα Αριστερά: Συζήτηση για το δημόσιο πανεπιστήμιο

Η Νέα Αριστερά Δυτικής Αθήνας διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση τη Δευτέρα 5/2 στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο “Γιάννης Ρίτσος” στο Αιγάλεω (Κουντουριώτου 22, στάση μετρό Αιγάλεω), για την απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να παραβιάσει ανοιχτά το άρθρο 16 του Συντάγματος και να ανοίξει τον δρόμο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Νέα Αριστερά στέκεται απερίφραστα δίπλα στο φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα και τις αποφάσεις των μαζικών τους συνελεύσεων. H διάλυση του δημοσίου πανεπιστημίου και η απόπειρα τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του φοιτητικού κινήματος δεν θα περάσουν. Προς εκείνους που επεξεργάζονται σενάρια έντασης και καταστολής λέμε ξεκάθαρα: Ούτε να το σκέφτεστε. Προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες: Έχετε το ισχυρότερο όπλο, το δίκιο σας και την αξιοπρέπεια του αγώνα. Είμαστε και θα είμαστε μαζί σας».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Σία Αναγνωστοπούλου Πάντειο Πανεπιστήμιο βουλευτής Νέας Αριστεράς, Ερρίκος Βεντούρας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας, Νίκος Παπανδρέου Γεωπονικό πανεπιστήμιο, Λουκάς Ζάχαρης Φοιτητής ΕΜΠ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Μπουγελέκας εκπαιδευτικός, συγγραφέας. ΝΕ Δυτικής Αθήνας Νέας Αριστεράς.