Νέος κίνδυνος για τον Τσίπρα: Οι… ερμηνείες!

Αυτό του έλειπε τώρα, να του λένε ότι έφυγε, αλλά όχι και τόσο…

Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως ότι ήθελε να πει ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο το είπε. Με απόλυτη σαφήνεια. Και προφανώς όσα είπε τα αποφάσισε μόνος τους.

Καμία σχέση με όσους έσπευδαν να προδικάσουν ότι «δεν παραιτείται γιατί είναι μαχητής»- ενδεχομένως φοβούμενοι ότι χωρίς τον ίδιο ως πρόεδρο δεν υπάρχουν και «προεδρικοί».

Ο νέος κίνδυνος για τον πρώην Πρωθυπουργό προέρχεται από τις…ερμηνείες όσων είπε.

Για παράδειγμα κατά την βουλευτίνα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Έλενα Ακρίτα:

«Δεν χρησιμοποίησε τη λέξη παραίτηση, είπε παραμερίζω για να μπει το νέο κύμα. Δεν φεύγει, δεν πάει σπίτι του, θα είναι στα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει εποπτεία, δεν συνταξιοδοτείται».

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα είναι στα πράγματα την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αν η μεταφορά των λόγων της είναι σωστή συμπλήρωσε: «Αν παραιτήθηκε και δεν είναι μια ανάσα που χρειάζεται να πάρει από μια εξοντωτική διπλή αναμέτρηση μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει στα επόμενα βήματά του…».
Με το συμπάθιο- γιατί η κυρία αρπάζεται και εύκολα- αλλά ο Τσίπρας ούτε για «εποπτεία» μίλησε, ούτε προσωρινότητα, για να …ξαποστάσει, υπονόησε.

Αν η ίδια δεν ξέρει κάτι περισσότερο, δεν της περνάει από το μυαλό ότι κάποιος θα μπορούσε να συμπεράνει από τις τοποθετήσεις της ότι ο Τσίπρας φεύγει,αλλά μένει;

Ήδη ένα site – Parapolitika.gr- έβαλε τίτλο: «Ακρίτα για παραίτηση Τσίπρα: H αποχώρησή του είναι προσωρινή – Μπορεί να είναι δίπλα στο νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ». Το ίδιο και άλλα ΜΜΕ.

Μόνο που ο Τσίπρας δεν είπε τέτοια πράγματα.Διευκρίνισε ότι: «Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά», αναφερόμενος στις «διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας».

Όχι, στη νέα ηγεσία. Η οποία μπορεί να μην τον θέλει. Όπως δεν ήθελε και αυτός τον Αλαβάνο.

Είπε επίσης: «Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας. Να σας αισθάνομαι δίπλα μου. Το ταξίδι συνεχίζεται». Αλλά απευθυνόμενος «στα χιλιάδες μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ» . Όχι στη νέα ηγεσία..
Αυτό του έλειπε τώρα, να του λένε ότι έφυγε, αλλά όχι και τόσο…

Γ.Λ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR