Νέο κόμμα στα σκαριά; Από τον Βενιζέλο!

Έρχεται. Ποιο πράγμα; Ένα νέο κόμμα. Η πολιτική αγορά βοά ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά Βαγγέλης Βενιζέλος, βάζει τις τελευταίες πινελιές στην εξαγγελία δικού του κόμματος.

Για την ακρίβεια μετεξελίσσει τον « Κύκλο Ιδεών», που ίδρυσε από χρόνια, σε πολιτικό φορέα.

Αν αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν -κάποιοι τοποθετούν την αναγγελία  την ημέρα των αμερικάνικων εκλογών- θα είναι η δεύτερη απόπειρα του να ηγηθεί δικού του πολιτικού σχήματος. Μετά την αποτυχία του ως επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της «Ελιάς» στην οποία φιλοδοξούσε να το ενσωματώσει.

Λέγεται ότι προ τριετίας, ως εν ενεργεία βουλευτής ακόμη, είχε φτάσει πολύ κοντά στην ίδρυση κόμματος με επιτελείο από παλαιούς φίλους του στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ορισμένους πανεπιστημιακούς.

Είχε βρει χορηγούς επικοινωνίας και σπόνσορες και είχε ενημερώσει πολιτικούς παράγοντες. Φιλοδοξία του ήταν να εξελιχθεί σε Έλληνα  Γκένσερ-που θα προστίθεται σε κυβερνητικά σχήματα των μεγάλων κομμάτων. Αλλά τελικά δεν το αποτόλμησε.

Κάποια στιγμή έδειξε να φλερτάρει με την ιδέα του θεωρητικού καθοδηγητή της ΝΔ, με προοπτική την ανάληψη της ηγεσίας της, αλλά οι εσωτερικές αντιδράσεις, -που του έφραξαν και τον δρόμο προς τη προεδρία της Δημοκρατίας- τον σταμάτησαν.

Τώρα επιδιώκει, κατά τις πληροφορίες, να διαδραματίσει ρόλο Μακρόν στα ελληνικά πολιτικά πράγματα με δικό του κόμμα. Ίσως έχει καλύτερη τύχη σε ένα ρόλο ασφαλώς πιο διακριτό  από το ρόλο του αφανούς εταίρου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.