“Νίκο, μη!”: Ο προδότης Αλέξης, ο μοχθηρός Βούτσης και η Ζωή

Του Νίκου Γαλάτη

«Όχι, έτσι Νίκο!» Ο Χ. Μαντάς ψέλλιζε «Όχι έτσι, Νίκο», ενώ Γ. Μπαλάφας και Δ. Τζανακόπουλος παρέμεναν σιωπηλοί. «Θα σε τελειώσουμε, το κατάλαβες; Στο ξανάπα και θα γίνει», φώναζε ο Ν. Φίλης, χτυπώντας και οι δύο τα χέρια τους στο γραφείο μου. Είπα στον Ν. Βούτση να προσέχει πώς μου μιλάει και να μην μου ξανα-απευθύνει τη λέξη «πραξικόπημα». Ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι παίρνει πίσω την λέξη «πραξικόπημα» και ότι μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά.

Ζήτησα από το Ν. Φίλη να περάσει έξω από το γραφείο μου (ήταν η δεύτερη φορά που με απειλούσε ότι «θα με τελειώσουν»), πράγμα που δεν έκανε και συνέχισε να απειλεί, να χτυπάει τα χέρια του στο γραφείο μου και να φωνάζει ότι θα με τελειώσουν και θα φύγω εγώ από το γραφείο αυτό”.

Η Ζωή ξαναχτυπά και αποκαλύπτει. Η νέα αντιπαράθεση του νυν προέδρου Νίκου Βούτση και της πρώην- Ζωής Κωνσταντοπούλου-  πέρα από το λεξιλόγιο- προσφέρει μερικές λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν τι συνέβη στην Ελλάδα την κρίσιμη εποχή ως το δημοψήφισμα, τα κάπιταλ κοντρόλς και τις νέες εκλογές.

Η Ελλάδα ζει τραγελαφικές στιγμές. Η Πρόεδρος της Βουλής, θεωρεί τον πρωθυπουργό προδότη και τον υποκαθιστά –με παράλληλη μονομελή …κυβέρνηση, εγκαλεί υπουργούς, ζητά εξηγήσεις, αλλά και προσπαθεί να καθοδηγήσει και να εμφυσήσει θάρρος  στον προδότη  -έχοντας καταργήσει τον Πρόεδρο Δημοκρατίας, τον οποίο θεωρεί υφιστάμενό της.

«Μετά το δημοψήφισμα και μέχρι τις εκλογές ήταν το δραματικό διάστημα. Δηλαδή για 2,5 μήνες γεμάτους, η Ζωή έκανε τέρατα και σημεία, είχε απασφαλίσει που λένε… Συνεδριάσεις που κρατούσαν μέχρι το πρωί, μπούλινγκ, απίστευτα πράγματα που δεν είναι κι αυτά γνωστά…Εμείς κάνουμε εκλογές και η Κωνσταντοπούλου μόνη της κάνει Βουλή. Τότε που συγκαλούσε εικοσαμελείς επιτροπές με τρεις ανθρώπους. Που έκανε πρες κόνφερανς 5,5 ωρών στην ΕΣΗΕΑ, που, που, που… Δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα που ξέρουμε, ηθελημένα, κι εγώ πρωταγωνιστώ σε αυτό, για να μη φτύνει ο κόσμος την Αριστερά, γιατί εμείς κυβερνούμε στο όνομα της Αριστεράς, όχι ως αυτόφωτες περσόνες».

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης περιγράφει –αλλά κρύβει πιο πολλά- δραματικές και κωμικοτραγικές στιγμές που η ίδια η Πρόεδρος συμπληρώνει με ανάρτησή της στο Διαδίκτυο. «Αντιπαρέρχομαι το ιταμό ύφος, την παραληρηματική διατύπωση, τον έκδηλο σεξισμό, την προχειρολογία, την ακατάσχετη λασπολογία, το έλλειμμα εαυτού, και μπαίνω στην ουσία» απαντά η Ζωή. ..Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποδείχθηκε, μας διαχειρίσθηκε όλους αριστοτεχνικά και καθ’ όλο το διάστημα της διαπραγμάτευσης διαπραγματευόταν με εμάς και όχι με τους δανειστές, εξερευνώντας τα όρια ή τις αδυναμίες του καθενός, ρίχνοντας δολώματα ή συσκοτίζοντας την κατάσταση, και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας και το αίσθημα καθήκοντος.

 

“Του ζήτησα εξηγήσεις”

Η άποψη της πρώην προέδρου της Βουλής για τον ρόλο της είναι πως βρίσκεται πάνω από την κυβέρνηση κι απέναντι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Καταψήφισα τη λεγόμενη «συμφωνία» της 20ής Φλεβάρη, εκθέτοντας αναλυτικά τους λόγους της διαφωνίας μου και προτείνοντας μία άλλη στρατηγική”. Η Πρόεδρος της Βουλής διαφωνεί με την κυβέρνηση κι αναπτύσσει δική της στρατηγική “στην οποία συμπεριλαμβανόταν ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, η ενεργοποίηση των ελληνικών αξιώσεων για υποθέσεις διαφθοράς, όπως τα σκάνδαλα Siemens και Λίστας Lagarde – πράγματα, δηλαδή, που αμέσως έθεσα σε έμπρακτη εφαρμογή στον τομέα της αρμοδιότητάς μου, με τον κ. Τσίπρα να προσποιείται ότι στήριζε αυτές τις επιλογές, ενώ, όπως αποκαλύφθηκε, είχε ήδη πουλήσει την υπόθεση της Ελλάδας».

BOUTSHS-ZOH01-04OCTOBER2015Η Πρόεδρος της Βουλής απέναντι σε ένα «πουλημένο» πρωθυπουργό και έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας που δεν εγκρίνει και θεωρεί υπάλληλό της αναλαμβάνει τον ιστορικό της ρόλο. Κάνει επιτροπές, διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις και αμφισβητεί το χρέος  την ώρα που η κυβέρνηση ζητά νέα δάνεια. Η Επιτροπή Αλήθειας Χρέους έχει βγάλει το χρέος «επονείδιστο» πριν αρχίσει την έρευνα κι αναζητά στοιχεία να το τεκμηριώσει. Την ίδια ώρα ο ίδιος ο Βαρουφάκης αρνήθηκε να μπει σε μια παρόμοια επιτροπή, ενώ ο άλλος οικονομικός υπουργός Γιώργος Σταθάκης είχε ήδη εκφράσει την άποψη πως ο λογιστικός έλεγχος του χρέους δεν θα το μειώσει παρά ελάχιστα.

Είναι η εποχή που η  Ζωή οργανώνει τα σόου- «Που ήσουν όταν έκλεισε η ΕΡΤ», καταργεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αφού μπορεί να έχει δική της αστυνομίας εντός Βουλής και …κοιμάται στη Βουλή! Η Πρόεδρος «εξηγεί» και προσπαθεί να …καθοδηγήσει τον πρωθυπουργό και ζητά εξηγήσεις από υπουργούς. Όταν διαφωνεί με ένα νομοσχέδιο δεν περνά. Αλλά και οι εκλογές κινδυνεύουν να αναβληθούν, αφού δεν την ενημέρωσαν. Η κυβέρνηση προτείνει τον Λάμπη Ταγματάρχη για την ΕΡΤ αλλά εκείνη δεν τον εγκρίνει. Ούτε ψηφίζει να διαλέγει η ΕΠΟ τους αθλητικούς δικαστές. Έχει να κάνει με έναν προδότη στην ηγεσία της κυβέρνησης και «απασφαλίζει» για την σωτηρία της πατρίδας. «Ώστε να διαφυλαχθεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίσει κυρίαρχα για τη μοίρα του”.

 

“Ο Βούτσης είναι μοχθηρός!”

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας είναι  απλώς ο «Παυλόπουλος». Η πρόεδρος της Βουλής τον αντιμετωπίζει ως κλητήρα ή αναλαμβάνει την εξωτερική επιστολή με επιστολές στο εξωτερικό. Η Πρόεδρος –προσωποποιώντας τον ρόλο της- έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Το δημοψήφισμα δεν αφορά την κυβέρνηση, αλλά την ίδια:«Έκανα και πάλι το καθήκον μου για να υπηρετηθεί αυτό το ΟΧΙ, που είναι δεσμευτικό για όποιον πιστεύει στη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία». Το πολίτευμα αποχτά αυτοκράτορα- που δεν είχε. Είναι θέμα ημερών η Πρόεδρος να στείλει πρωθυπουργό και Πρόεδρο Δημοκρατίας σπίτι τους, αφού …παραβιάζουν την λαϊκή κυριαρχία Της. Το κανάλι της Βουλής προβάλλει όλη μέρα τις ομιλίες της -να μάθει ο λαός την αλήθεια.

« Στις 9 Ιουλίου 2015 αργά το απόγευμα προς βράδυ, όταν ο Τσίπρας με κάλεσε στο γραφείο του, με την παρουσία Βούτση-Φλαμπουράρη, για να μου ανακοινώσει ότι θα φέρει με διαδικασία κατεπείγοντος «εξουσιοδότηση συμφωνίας» στα αγγλικά, την οποία μου επέδειξε, του δήλωσα τη διαφωνία μου και προσπάθησα επί 2ωρο να του εξηγήσω ότι αυτό αποτελούσε ευθεία παραβίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και καίρια αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας. Εμβρόντητη άκουσα τον Τσίπρα να λέει, ενώπιον των Βούτση και Φλαμπουράρη, οι οποίοι παρέμεναν σιωπηλοί, ότι «μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια Δικτατορία» μπορεί αντεπεξέλθει στην κατάσταση.

«Ζήτησα τότε από τον Α. Τσίπρα να μιλήσουμε οι δυο μας, κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε (!)) αλλά στο οποίο οι Βούτσης-Φλαμπουράρης συγκατένευσαν και αποχώρησαν. Εις μάτην προσπάθησα να του εμφυσήσω αυτοπεποίθηση και δημοκρατικό φρόνημα…. Θεωρούσα ότι είχα μπροστά μου έναν άνθρωπο καταβεβλημένο και πανικόβλητο, ενώ η πραγματικότητα απέδειξε ότι ο Τσίπρας προσπαθούσε με έμμεσους τρόπους να προετοιμάσει το έδαφος για αυτό που είχε προσυμφωνήσει και, ταυτόχρονα, να δικαιολογηθεί ενώπιόν μας με πειστικές αφηγήσεις.”

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ«Την ώρα που έβγαιναν από το γραφείο οι συνεργάτες μου, εφόρμησαν μέσα  στο γραφείο ο Ν. Βούτσης, τότε Υπουργός Εσωτερικών, ο Ν. Φίλης, τότε Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο Χ. Μαντάς, τότε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Δ. Τζανακόπουλος, τότε και τώρα Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού και ο Γ. Μπαλάφας, τότε Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής.   Βούτσης και Φίλης ωρύονταν: «τι νομίζεις ότι κάνεις; Κάνεις πραξικόπημα»! φώναζε ο Ν. Βούτσης. Τότε ακούστηκε  ο Μαντάς να φωνάζει “Νίκο,Όχι έτσι!”. «Θα σε τελειώσουμε, το κατάλαβες; Στο ξανάπα και θα γίνει», φώναζε ο Ν. Φίλης, χτυπώντας και οι δύο τα χέρια τους στο γραφείο μου”. Η Ελληνική Δημοκρατία ζει στιγμές μπανανίας ή παιδικής χαράς;” . Τι δεν έχει πει ο Νίκος Βούτσης;

« Έκανα ό,τι περνούσε απ’ το χέρι μου για να μην υπάρξει αυτή η άθλια συνθηκολόγηση.  Έδωσα τη μάχη για την δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία δεχόμενη διαρκή πόλεμο, υπονόμευση, επιθέσεις που έφθασαν μέχρι τις φοβερές δηλώσεις Φλαμπουράρη περί «Φρόυντ και Μάρξ», την ίδια ημέρα που περνούσε το 3ο Μνημόνιο και ο «Αυγ-ιανιστής» Κουρής καλούσε με πρωτοσέλιδους πηχυαίους τίτλους τους γονείς μου «να με πάνε στον ψυχίατρο» και τον σύζυγό μου «να με μαζέψει». …Χαίρομαι που μέσα από αυτή τη συνέντευξη, ο κ. Βούτσης εκθέτει στο πανελλήνιο το πραγματικό του πρόσωπο, την μοχθηρία και την υποκρισία με την οποία συμπεριφέρθηκε. Μπορεί ο καθένας και η κάθε μια να αντιληφθεί γιατί ο κ. Βούτσης είναι ο κατάλληλος για να ξαναφτιάξει «τη Βουλή που ξέρανε», κατά την ρήση Παυλόπουλου”.

Η Πρόεδρος δεν κατάφερε να εμφυσήσει στον πρωθυπουργό δημοκρατικό φρόνημα. Κι η προεδρο-βουλο-βασιλευομένη Δημοκρατία τέλειωσε όταν ήρθαν οι εκλογές. Αλλά ούτε η Ζωή, ούτε ο Νίκος Βούτσης τα είπαν ακόμα όλα. Και μένει να μιλήσουν κι  άλλοι ακόμα για το πως αποφεύχθηκε ένα έγκλημα Ελληνική Βουλή.