ΝΔ: Το τέλος των βουλευτών

 

Σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η γραμματεία ειδικών κομματικών οργανώσεων της ΝΔ, με θέμα το Δημόσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε, εμμέσως, το τέλος των… βουλευτών -και των πολιτικών γενικώς. Δεν θα μετέχουν στη διακυβέρνηση της χώρας; Αστείο; Καθόλου.

Επιχειρώντας να εμφανιστεί καινοτόμος -κατά πώς τον προγραμματίζει ο Θεοδωρικάκος- είπε τα εξής:

“Δεν με ενδιαφέρει να έχω ένα ανεξάρτητο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το οποίο θα είναι ένα από τα 15 Υπουργεία που θα έχουμε, αλλά η Κυβέρνηση η επόμενη χρειάζεται έναν chief information officer, έναν διευθύνοντα υπεύθυνο ψηφιακής πολιτικής, που θα αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό και θα είναι μέσα στο Μαξίμου”.

Αυτό το δικέφαλο σχήμα με έναν υπουργό που θα υποτάσσεται σε έναν μετακλητό υπάλληλο είναι δείγμα πώς αντιλαμβάνεται τη διακυβέρνηση. Αλλά είναι το λιγότερο. Η είδηση προκύπτει αν συνδυαστεί η αναγγελία για “15 υπουργεία”, με άλλες δηλώσεις του ότι φαντάζεται μια κυβέρνηση κυρίως με… τεχνοκράτες και πρόσωπα εκτός πολιτικής.

Σε απλή μετάφραση ο Μητσοτάκης έχει ξεγράψει τους βουλευτές. Τους θέλει σαν λόχο στη Βουλή, αλλά όχι και υποψήφιους υπουργούς. Τα υπουργεία θα τα μοιράσει σε φίλους του. Είναι η νέα εκδοχή των κηπουρών…