Οι επενδυτές δεν έρχονται. Φεύγουν!

Είναι μια από τις παθογένειες των ΜΜΕ, ιδίως όσων ελέγχονται από την κυβέρνηση. Αλλά όπως και να το κάνουμε η τελευταία είδηση για το Ελληνικό μεταδόθηκε μισή.

Η άλλη μισή δεν κολλάει με τον ισχυρισμό ότι με τον Μητσοτάκη έρχονται επενδυτές. Το αντίθετο συμβαίνει. Φεύγουν.

Όπως ανακοινώθηκε η εταιρία Lamda Development αποφάσισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέχρι του ποσού των 650 εκατ. Ευρώ στην επένδυση του Ελληνικού.

Αυτό φυσικά είναι μια επιτυχία της εταιρίας -συμφερόντων Λάτση. Αλλά είναι και μια κυβερνητική διάψευση για ουρές επενδυτών. Η  L.D. βάζει και άλλα λεφτά γιατί δεν βάζουν οι Άραβες και Κινέζοι εταίροι. Αποχωρούν.

Η εταιρία δεν το κρύβει στην ανακοίνωσή της:

«Τους τελευταίους μήνες διεξήχθησαν συνομιλίες σε κλίμα καλής συνεργασίας με τους συμμετέχοντες στο επενδυτικό σχήμα Global Investment Group. Ο εθνικός χαρακτήρας του έργου και ο έλεγχος διαχείρισης που αυτός συνεπάγεται, σε συνδυασμό με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης, δεν επέτρεψαν την επίτευξη συμφωνίας με τρόπο που να ικανοποιεί τα ανωτέρω. Κατά συνέπεια, η Lamda Development αναλαμβάνει το οραματικό έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%”.

Πόσο καθαρά -και έντιμα-να το πει;  Αλλά το μιντιακό σύστημα απέκρυψε αυτή την πλευρά της εξέλιξης. Άξιος ο μισθός τους…